Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNIŠTENA ŠUMA I KUĆE
Povratak na članak

Srpska vlada diže spomenik Milanu Tepiću: 1991. godine je dignuo u zrak vojno skladište i umalo razorio Bjelovar

Tepić je tada raznio vojno skladište i sebe te uništio okolnu šumu i oštetio stotine kuća u krugu od 12 kilometara.

Komentari 105

SX
sudbina x
13:33 06.03.2017.

Šteta što nije bilo više ovakvih heroja...!

VL
FR
fred70
13:02 06.03.2017.

Šta je tu vrijedno spomenika? Nije branio svoje, nije spasio ničije živote. Bud@la bez razloga ubila sebe i druge, a mogao je bez problema otići kuči i živjeti. Ali to jasno pokazuje kako druga strana još uvijek razmišlja.

VL
Avatar kriticko_razmisli
kriticko_razmisli
12:55 06.03.2017.

Veliki prijatelji, dobri susjedi!! Vidi se zašto su Josipović, Pusići i slični uvijek pomagali Srbiji.... također ne zaboravimo "jadnog i ugroženog" Pupija....

VL
DU
Deleted user
12:48 06.03.2017.

Gdje mu je ta Jugoslavija za koji je dao život???

VL
OV
Ovozemaljski
13:23 06.03.2017.

Srbi mu dizu spomenik i salju poruku svom narodu sta ih ceka ako oni ostanu na vlasti! Ova junacina je bila vizionar pa je na vrijeme skoncala. To je Vuciceva poruka cetnickom korpusu, svi bombe oko vrata i uz rijeci zivio kralj Petar neka mu se pridruze negdje gore u paklu!

VL
Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
13:19 06.03.2017.

Osoba iz bosne, raznio se u hrvatskoj, da bi preživjela jugoslavija sa centrom moći u srbiji, spomenik se diže lažnom herojstvu i srpskom imperijalizmu koji uspjeha ima samo u političkim spotovima.

VL
Avatar Josko70
Josko70
21:36 06.03.2017.

Večernji briše moj komentar samo zato što je istina! Sa Srbijom treba prekinuti sve diplomatske i ostale kontakte sve dok se njihovi ministri ne izvine Hrvatskom Narodu za razaranja i iživljavanja 90setih. Pa sad slobodno mogu graditi ceste prema Rumunjskoj, Modaviji...prema svojoj majčici Rusiji.

VL
HA
hacker
22:28 06.03.2017.

Sada vidite kakav je taj jedan dio Srpskog naroda, što će srpska djeca iz toga naučiti kada vide spomenik tome teroristi koji je digao u zrak skladište municije u nekoj drugoj državi, što je tamo uopće radio? Herojstvo je diči u zrak barutanu i pri tome ubiti 11 ljudi? Srbi moraju dizati spomenike svojim navodnim "herojima" tj. zločincima jer pravih heroja nikada nisu imali. Srbi su jednostavno pre-jadni, a oni to sami niti ne shvačaju toliko im je um zamračen mržnjom prema Hrvatskoj a izgovor im je uvijek isti: Jasenovac - a pri tome uvijek zaboravljaju da su se Hrvati među prvima u Europi borili protiv fašista i ustaša. A Srbi su u novije dobe bez-rezervno podržali Miloševičevu profašitičku ideju velike Srbije i agresiju na HR.

VL
IB
ibiza
23:27 06.03.2017.

a sda je sve ok . samo da se je borio protiv hrvata..

VL
DU
Deleted user
20:57 19.03.2017.

Hahahaha koji mitomani....pa frajer ginuo za Yugoslaviju a radikali mu dižu spomenik....hahaha koji kompleksi

VL
Avatar pendreck
pendreck
21:16 19.03.2017.

Narodni Heroj Jugoslavije. Cionio Hrvatima i Hrvatskoj kao i skoro ostali Heroji Jugoslavije...

VL
Avatar intimus500
intimus500
21:21 06.03.2017.

bedaci dižu spomenik bedaku ... :)

VL
RA
ranko75
16:40 07.03.2017.

Ja sam Tepica dobro poznavao! Skupa smo sluzbovali u VP 6223 Slavonska Pozega, on je bio kapetan tehnicke sluzbe i komandir tehnickog voda a ja sam bio komandir voda u prometnoj, ili kako se to govorilo saobracajnoj sluzbi.Bio je susjed mome kolegi u vojnoj stambenoj zgradi u ul. Stjepana Radica. Bio je vrlo tih covjek,niko nikada ne bi pomislio da je na to sposoban. Nikada se nije nicim hvalio, niti zelio isticati. Kako sam kasnije sznao kada je vec uradio to sto je uradio (ja sam se demobilizirao 1986) on je rodom iz Dubice ili Kostajnice, upravo iz tih krajeva gdje je Jasenovac, i vjerojatno je odgoj stvorio takav stav prema ustastvu, i mrznju prema njemu u povecanom intezitetu. Svaki normalan covjek je normalno da mrzi ustastvo, jer je u njemu dominira mrznja, ali kod nekih je to u visokom intenzitetu kao kod Tepica. Vjernost zakletvi i zemlji kojoj se zakleo i spremnost da zrtvuje sve za svoje ideale ne moze ne izazvati divljenje i postivanje pa ma gdje i na cijoj strani da takav nastupa. Tito je na bombaskom procesu rekao da priznaje da je komunista ali da se ne osjeca krivim,i da je spreman da za svoje ideale zrtvuje i svoj zivot, sto je u ratu potvrdio.Tepic toze, i to je nesumnjivo osobina velikih i pravih ljudi. Naravno da ce ga pljuvati ljudi koje ne krasi takve osobine,jer da ih krase ne bi mogao da ga pljuje.

VL
DO
donIvan
14:27 06.03.2017.

Prva stvar nije pogunio nego se ubio, druga nije Bedenik kod Race nego tik do grada

VL
DO
Dormen
19:59 06.03.2017.

Nadam se da će srpska vlada na otkrivanje navedenog spomenika pozvati narodnog heroja Milorada,nisam siguran da li se preziva Pupovac ili Pupavac,bit će da je ovo potonje.

VL
RA
rafaell
20:54 06.03.2017.

Prvo su govorili da korpusi idu oslobađati golobrade mladiće,a nakon toga postavljaju spomenike bombasima samoubojicama koji ubijaju te iste vojnike i stanovnike . Sreća pa nije tito napravio Abombu, jer za ove srpske heroje teroriste nema ravnih ni na bliskom istoku, ali niti blizu

VL
KA
kamengen
23:14 06.03.2017.

VL je hrvatski dnevnik, a komentarima na ovaj clanak, preko 50 % komentara hvali covjeka, cija namjera je bila razoriti jedan hrvatski grad i pobiti masu Hrvata. Malo cudno? Zapravo i ne, jer danas umnogim zemjlama postoje dobro financirani internet trolovi, ciji zadatak je siriti dezinformacije, neistine, rusiti moral stanovnistva, itd. Ovi komentari su primjer srpskih trolova, a narocito efikasni su ruski, koji su doveli Trumpa na vlast, pomogli Brexit, a sada ce mozda utjecati na izbore u Zapadnoj Europi. Zato pamet u glavu i ne vjerujte sve sto citate.

VL
DA
Dada24
23:06 06.03.2017.

Srpska posla. Haha. A u Pristini ciji ce spomenik da postave ?

VL
Avatar Angelina11
Angelina11
16:21 07.03.2017.

Ne znate sta jos spremaju to ce biti pravi boom naime spremaju se da u naredna tri meseca podignu spomenik Slobodanu Milosevicu u Pozorevcu i Sidu.

VL
DU
Deleted user
05:31 07.03.2017.

Draga bivša braćo Hrvati! Nisam čitao sve komentare, neke jesam (pročitao sam ono što sam manje više i očekivao) ali u suštini, niko se od vas ne pita zašto je taj čovek uradio to što je uradio? Istovremeno, ovo se odlično uklapa u opšte prihvaćenu priču u HR kako je Srbija (naravno Četnici) napala HR. Iza ove epizode stoji činjenica, ne samo u Bjelovaru, da su snage HR napadajući kasarne JNA ustvari započele rat. Ono što je potom usledilo je bila reakcija. Sve se to uklapa u priču vašeg Tuđmana koji je govorio da je HR potreban rat (za koji se dugo spremao i švercovao oružje u HR) jer inače neće biti nezavisnosti. Sada, svi možete da počnete da me pljujete i svašta mi govorita, a cenzori mogu da skinu ovaj komentar. Ali, ovo je istina, puka, hladna istina sa kojom se HR još nije suočila a ne verujem da će uskoro. Pozdrav!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.