Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
500 kn po djetetu

Središnji ured za demografiju: Gradovima 6, 6 milijuna kuna za vrtiće

Ilustracija dječjeg vrtića
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
20.11.2022.
u 15:41

Gradovi osnivači vrtića prijave šalju isključivo poštom u zatvorenoj omotnici.

Središnji državni ured za demografiju i mlade pozvao je razvijenije gradove, osnivače vrtića, da se prijave na Javni poziv vrijedan 6, 6 milijuna kuna, (877.247 eura), za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u ovoj godini.

Poziv je upućen gradovima od V. do VIII. skupine indeksa razvijenosti koji ulažu značajna sredstva u predškolsku djelatnost.

Među gradovima koji se nalaze u tim skupinama su, primjerice, Drniš, Ogulin, Metković, Gospić, Ivanić-Grad, Vinkovci, Dugo Selo, Jastrebarsko, Pag, Osijek, Novi Vinodolski, Solin, Šibenik, Bakar, Bol, Brela, Makarska, Mali Lošinj, Medulin, Pula, Rijeka, Split, Varaždin, Zadar, Zabok, Zagreb itd.

Financijska potpora dodjeljivat će se prema broju djece upisane u dječji vrtić u tekućoj pedagoškoj godini, dakle od 1. rujna 2022. do 31. kolovoza 2023.

Potpora po djetetu 500 kuna mjesečno

Financijska potpora po djetetu iznosi 500 kuna, odnosno 66,36 eura mjesečno.

Najviši iznos koji može biti odobren pojedinačnom prijavitelju je 412.500 kuna (54.748 eura) za najviše 75 djece za razdoblje od 11 mjeseci u pedagoškoj godini od 1. rujna 2022. do 31. kolovoza 2023.

Javni poziv ima modalitet otvorenog trajnog Poziva, rok za podnošenje prijava ističe danom iscrpljenja raspoloživih financijskih sredstava. Obavijest o obustavi i/ili zatvaranju Poziva Središnji državni ured će pravovremeno objaviti na svojim mrežnim stranicama.

Gradovi osnivači vrtića prijave šalju isključivo poštom u zatvorenoj omotnici.

Prijave koje pristignu na Javni poziv obrađivat će se po redoslijedu zaprimanja. Kod podnošenja prijave omotnica mora imati jasno i čitljivo naznačeni datum i vrijeme (sat i minute) slanja prijave, napominje Središnji ured. Aktualni poziv nastavak je potpore koju Ured daje gradovima i općinama u provedbi predškolskih programa unatrag tri godine.

Ljetos je za poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima dodijelio gotovo 11 milijuna kuna za stotinjak slabije razvijenih gradova i općina.

VIDEO: Potvrđena ptičja gripa na području Zagreba i Zagrebačke županije: Određene zone ograničenja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije