Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh hrvatskih učitelja na međunarodnom natjecanju Belma

Srebro za udžbenike iz engleskog jezika i povijesti

Grubišno Polje: Učenici su se vratili u školske klupe, župan  Marušić posjetio je školarce
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/2
26.10.2021.
u 17:59

Tročlani žiri Hrvatskoj je dodijelio prestižne nagrade istaknuvši moderan pristup i visoku kvalitetu materijala

Miljenko Hajdarović, Igor Despot, Gordana Frol, Kristina Čajo Anđel i Ankica Knezović hrvatski su učitelji nagrađeni srebrom. I to na međunarodnom natjecanju Belma – Best European Learning Materials Award. Spomenuti učitelji kući su se vratili s dva srebra, svrstani tako među najbolje autore školskih udžbenika.

Potiču na kreativnost

I to udžbenika koji potiču kreativnost i kritičko razmišljanje, uspješno povezuju međupredmetne teme poput građanskog odgoja te se ističu naprednim dizajnerskim rješenjima. Srebrno priznanje su Kristina Čajo Anđel i Ankica Knezović dobile zbog udžbenika iz engleskog jezika za treći razred osnovne škole New Building Blocks, dok su Miljenko Hajdarović, Igor Despot i Gordana Frol nagrađeni srebrom za udžbenik povijesti za sedmi razred osnovne škole Vremeplov.

– Mi praktičari, koji godinama radimo u školi, pokušali smo napisati udžbenik tako da se izbjegne gomilanje faktografije i da pronađemo što više različitih vrsta povijesnih izvora koji bi pomogli učenicima da rade na materijalima i razvijaju kritičko mišljenje – kazao je Igor Despot, autor nagrađenog udžbenika iz povijesti.

ročlani žiri, koji čine međunarodni eksperti iz područja obrazovanja, Hrvatskoj je dodijelio prestižne nagrade istaknuvši moderan pristup, visoku kvalitetu materijala primjerenog uzrastu učenika te bogatstvo digitalnih sadržaja, ističući da sve to potiče učenike na aktivno sudjelovanje u nastavi i izgradnju vlastitih stavova.

– Kao prva hrvatska serija vezana za rano učenje engleskoga jezika u osnovnim školama i serija koja je aktivno započela rad s nastavnicima na razvijanju metodike ranog učenja u Hrvatskoj, New Building Blocks se od samih početaka razvijao u suradnji s nastavnicima i već 21 godinu ima čast uveseljavati djecu diljem Hrvatske. Jako je lijepo da su našdugogodišnji rad i tradicija prepoznati i u europskom kontekstu te se veselimo nastavku zajedničkog putovanja – istaknula je Ankica Knezović autorica srebrnog osnovnoškolskog udžbenika iz engleskog jezika.

Uloga učitelja

Da je ova nagrada ključna i u prepoznavanju uloge učitelja, poručio je Dalibor Greganić, direktor Profil Kletta, izdavača nagrađenih udžbenika.

– Ove nagrade su naše veliko priznanje i potvrda izvrsnosti naših učitelja i naših uredničkih timova, ponosan sam na dva srebra koje smo osvojili. Uloga nam je biti saveznik učiteljima u promicanju znanja i stvaranju najboljih obrazovnih sadržaja. Iznimno je bitno, pogotovo danas, prepoznati ulogu učitelja i važnosti obrazovanja za prosperitet i budućnost Hrvatske – kazao je Dalibor Greganić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije