Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedžad Hodžić:

'Srebrenička tragedija bila je točka na i ratnih razaranja na ovim prostorima'

Nedžad Hodžić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
11.07.2014.
u 11:49

Suosjećamo i sa žrtvama Srebrenice i s drugim nevinim žrtvama u svijetu svih ratova, rekao je Leko

U povodu Dana sjećanja na žrtve Srebrenice manjinski zastupnik bošnjačke manjine Nedžad Hodžić zatražio je treću stanku od početka današnjeg rada Sabora.

– 11. srpanj dan je kada se prisjećamo žrtava srebreničke tragedije, dan kada izražavamo svoj pijetet žrtvama genocida i dan kada izražavamo svoju sućut članovima obitelji Srebreničkih stradalnika. Danas će u Srebrenici biti pokopani posmrtni ostaci 175 žrtava koje su pronađene i identificirane tijekom proteklih godinu dana. Konačno, nakon punih 19 godina u neizmjernom bolu, svoj kakav-takav mir naći će i članovi njihovih obitelji – podsjetio je Hodžić na 8372 ubijena.

– Srebrenica je mali grad i zamislimo da sve žrtve iz srpnja 1995. godine nisu pobijene u nekoliko dana. Zamislimo da se svakoga dana strijeljao samo jedan čovjek, danas bi 19 godina nakon početka tog hipotetskog strijeljanja na redu bila 6935. srebrenička žrtva, a posljednja, 8372. žrtva na red bi došla negdje u lipnju 2018. godine. Srebrenička tragedija bila je "točka na i" ratnih razaranja na ovim prostorima u razdoblju od 1991. do 1995. godine prošlog stoljeća, u kojima je stradalo u Bosni i Hercegovini i u našoj zemlji Republici Hrvatskoj više od 110 tisuća ljudi – upozorio je Hodžić te izrazio žaljenje jer svijet nije izvukao pouku iz srebreničke tragedije.

– Suosjećamo i sa žrtvama Srebrenice i s drugim nevinim žrtvama u svijetu svih ratova. Naravno, suosjećamo i s bližnjima pa i s našom nacionalnom manjinom Bošnjacima. Zato smo ovo na dostojanstven način obilježili – zaključio je predsjednik Sabora Josip Leko.

>> 'Srebrenica Rijekom hodi': Da se takva tragedija nikad ne ponovi!

Komentara 17

Avatar mili99
mili99
12:20 11.07.2014.

Hodžiću, vi Muslimani se jako lijepo sjetite Srebrenice, a sve zločine koje ste počinili nad Hrvatima u BiH jako dobro prešućujete i to u vrijeme dok vas je Hrvatska primila kao izbjeglice dok je Srbija napadala... Zato se na danasnji dan sjetimo Grabovice, Uzdola, Doljana, Vareša i inih područja na kojima su i Muslimani činili zločine....

VE
verakruz
13:50 11.07.2014.

Zamislimo Hodžiću, da je Alija branio Srebrenicu, a ne povukao svoju vojsku iz Srebrenice i sa njom udario na Hrvate središnje Bosne i Hercegovine, gdje je pokušao izbiti na more do Neuma i Ploča. Zamislimo Hodžiću da je u svome naumu uspio! Tada bi nastradalo pola milijuna Hrvata koji su ostali i srećom opstali nakon vaših silnih ofanziva i ratnih zločina.

LI
ličkiustanik
14:03 11.07.2014.

Srebrenica je strašna tragedija,ali moralo bi se ispitati i to malo ozbiljnije i dublje ko ju je dozvolio i žrtvovao.Ovim ne želim amnestirati srbe i psihopatu mladića nego samo da se sazna kompletna situacija oko nje.Strašno me zanima uloga alije izetbegovića,nasera orića,nizozemskog bataljuna,un-a i međunarodne zajednice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije