Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mimohod

'Srebrenica Rijekom hodi': Da se takva tragedija nikad ne ponovi!

Rijeka Srebrenica
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/10
05.07.2014.
u 14:45

Krenuli su od Mosta hrvatskih branitelja na Delti prema Korzu, a u povratku su u more bacili 19 bijelih ruža.

Rijeka je i ove godine obilježila tužnu obljetnicu, 19. godišnjicu genocida u Srebrenici.

Građani odjeveni u bijele majice s natpisom "Srebrenica - da se nikada ne zaboravi" podsjetili su na ovu nezapamćenu tragediju. Krenuli su od Mosta hrvatskih branitelja na Delti prema Korzu, a u povratku su u more bacili 19 bijelih ruža. Ovo spomen obilježavanje organiziralo je Vijeće bošnjačke nacionalne manjine za grad Rijeku i Primorsko-goransku županiju.

Bijele majice i ruže simboliziraju bijele nišane (nadgrobne spomenike) u Potočarima u BiH. Organizatori povorke nazvane "Srebrenica Rijekom hodi" uvijek iznova šalju poruku da se genocid u Srebrenici ne treba negirati ni umanjivati, uz trajnu opomenu - da se takvo što više nikada ne ponovi.

>>Za žrtve Srebrenice po 20.000 eura

>>'Srebrenica se više nikad nikome ne smije dogoditi'

Komentara 18

UJ
ujo123
17:28 05.07.2014.

Nadam se da če tak isto obilježiti i stradanja Hrvata u srednjoj Bosni i dolini Neretve..

SE
selbivoje
17:01 05.07.2014.

1991 srbi krecu na susjede, tenkovima i mnogim drugim postrojbama, kao paramilitarci, dobrovoljci, domace izdajice, mnogi od srba ne priznaju ,proterivanja, silovanja, klanja, susjeda u Vukovaru i hrvatskoj, bosni,i kosovu, zbog srba su dosli, i afrikanci,i rusi,i grci, placenici

ST
stomugromova
18:59 05.07.2014.

To je mimohod Bošnjaka.Da li na pad Vukovara isto tako marširaju ??' Nažalost,oni zatiru Hrvate u BIH,a ovdje glume multikulturalnost.Dobili s džamiju,a na Stupu kraj Sarajeva,HKC već godinama ne može dobiti dozolu za gradnju crkve,Valjda čekaju dok potjeraju sve Hrvate iz Sarajeva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije