Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Spriječen Napulj: Otpad još mjesec dana u Brezje

T7 Vis: Habuš prema Čačićevoj naredbi kupuje vrijeme, a rješenje mu je pred nosom
12. lipnja 2012. u 12:33 6 komentara 1 prikaza
smeće (1)
Foto: Iva Vidović/VLM

Varaždinu se ipak neće dogoditi napuljski scenarij! Inspektorat zaštite okoliša, naime, na 30 je dana prolongirao svoje rješenje o zabrani zbrinjavanja otpada u Brezju.

Traže alternativu

– To znači da i u idućih mjesec dana Varkom smije skupljati otpad i odvoziti ga te balirati u Brezju – rekao je gradonačelnik Goran Habuš.

Odlukom Gradskog vijeća u utorak je Gradu omogućeno raspisivanje javnog natječaja za koncesionara zbrinjavanja tekućega komunalnog otpada.

– Tražimo samo koncesionara za zbrinjavanje otpada, a skupljanje i odvoz i dalje će obavljati Varkom, s kojim smo dogovorili da ćemo tijekom sljedećih mjesec dana pronaći i pripremiti alternativnu lokaciju za odlaganje otpada, bez obzira na to tko će biti odabran na natječaju – istaknuo je Habuš.

Istodobno, Ministarstvo zaštite okoliša prikuplja ponude tvrtki koje su zainteresirane za zbrinjavanje balirana otpada u Brezju.

Bez štete za Grad?

No, neće li zbog takva raspleta Grad izgubiti spor s T7 grupom, koja je podnijela tužbu radi izvršenja ugovora o zbrinjavanju otpada?

– Ugovor je ništetan pa tako ni T7 ne može od Varkoma ili od Grada zahtijevati ispunjenje njihovih obveza preuzetih ništetnim pravnim poslom. Iz toga proizlazi da neće biti štete za Grad i o tome se ne može špekulirati – rekao je Habuš.

– Odgoda je nezakonita i ljudi koji su u njoj sudjelovali snosit će odgovornost.

Habuš, prema naredbi Čačića i iz želje za osvetom, na nezakonit način kupuje vrijeme dok mu je rješenje pred nosom. T7 Vis koristit će sva pravna sredstva kako bi zaštitio svoje interese. T7 Vis poništavat će dodatno natječaje jer su ugovori važeći te tražiti od suda sve privremene mjere jer druga strana krši ugovore i ne ispunjava svoje obveze – rekli su iz T7 Visa.

Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće
 • ford:

  Dakle Habuš ipak nije obmanuo javnost, kako se senzacionalno pisalo ranije u Večernjem listu: http://www.vecernji.hr/komentar/418101/. Bravo novinari, svaka čast na žutilu i držanju lojtrice mafiji. Nadam se da ste ponosni na to što radite. Naravno, ovaj članak nije bio na ... prikaži još!a naslovnici Večerni.hr, za razliku od prethodne vijesti.

 • Avatar MarkoHR
  MarkoHR:

  Sad je barem jasno tko je stvarni MINISTAR "zaštite okoliša", nakon što je expresno otpiljena Mirela Holy. A građani Varaždina platit će u konačnici TRI puta jedan te isti otpad: - prvi put za baliranje, - drugi put za konačno ... prikaži još!čno zbrinjavanje tih istih bala - treći put bankrotom - ogromnom odštetom, koju će Grad morti platiti T7 grupi. Sad su opet na redu HNS-ovi prvoborci i puleni sa svojim komentarima. Lako ih je prepoznatiu gradu, diže im se para zbog ljutnje i frustracije :)

 • pelinkovac:

  Uvijek smo mi u Sl-Brodu u Varazdinu vidjeli grad po mjeri covjeka za zivjeti,od cistoce,ponasanja,infrastrukture do reda i zakona.Sad poslje mnogobrojnih zatvaranja firmi,ovog igrokaza oko smeca polako se pitam jel ima jedan jedini grad u Hrvatskoj da je po europskim ... prikaži još! mjerilima za zivot.