Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori

Splićani su pred izvanrednim izborima za Gradsko vijeće!

\'unutrasnja...split...061007 otvaranje jokera...zeljko kerum i sestra nevenka... snimila: vanja zubcic\'
vanja zubčić
26.09.2010.
u 17:15

Ne bude li Kerumov HGS imao većinu u Gradskom vijeću – Splićani idu na izbore!

Ne bude li Kerumov HGS imao većinu u Gradskom vijeću – Splićani idu na izbore! Najavio je to Marin Jurjević, predsjednik SDP-a, koji s HNS-om ima sedam vijećnika. Sanja Bilač (HDZ) kaže da njezinu stranku ne zanima ni trgovina ni preslagivanje.

– Koalicija sa strankama s kojima nemamo ništa zajedničko, ne dolazi u obzir – tvrdi Jurjević. SDP čeka rasplet situacije u GV-u koje će se sastati u četvrtak.

– Ako se ta situacija nastavi, vijeće neće moći funkcionirati jer nitko neće imati većinu – kaže Jurjević.

– HDZ je prava oporba, a SDP je puno puta podržao Keruma! - kaže Bilač. Protiv je suradnje sa SDP-om.

Ali, ako uz Kerumovih 11 vijećnika budu Luka Roguljić (HSP) i Luka Podrug (HČSP), i dalje imaju većinu. Podrug nije bio na sjednici i nakon toga nijednu izjavu nije dao. Hrvoje Tomasović, predsjednik HSP-a, kaže da njegova stranka nije ni s kim u koaliciji.

– S Kerumom nisam razgovarao. Do sada smo podržavali ono što smo smatrali da je dobro. U četvrtak smo izašli zbog načina vođenja sjednice. Kršio se statut – tvrdi Tomasović.

I on smatra da bi izbori bili najpošteniji.

Komentara 7

Avatar nekakav
nekakav
17:51 26.09.2010.

ajde da vidimo dalmatinsku tvrdnju da je split bolji od zagreba! da tamo nema trgovine, makar imali gradonačelnika trgovca! ali kerum će obećati sdp-u neko fino mjesto u skupštini, popustit će tih 2 mjeseca da zavlada s raspuštenicama i eto opet vlasti koju su splićani zaslužili! toliko njima sličnoj!

OB
-obrisani-
18:04 26.09.2010.

@nekakav ...podsjećam te da je HDZ bio u koaliciji s Kerumom također, a imali su i predsjednika vijeća. BTW, oni i njihov Sanader su ga i popeli na vlast. A Marin Jurjević je utiho koalirao s Fakerom samo kontra Ostojića i Milanovića, što je sramota O Radojkoviću da ne govorim, ali je on ispušio na izborima u županijskom SDP-u. Jurjevića je opekla ova koalicija s Kerumom, a to košta splitski SDP i glasova i ugleda, kao i sama njegova kandidatura za predsjednika SDP-a u Splitu.....

OB
-obrisani-
23:07 26.09.2010.

Koliko je Keruma kostala rastava braka?! Zar je onda tesko nekoga \"kupiti\" mate Granic to zove lobiranjem i na taj nacin DOBRO zivi. Dva ugovora 900000 eura... I nitko ne pita sto je to \"prodao\" da toliko vrijedi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije