Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESUDA

Sova zbog preprodaje kokaina dobio dvije i pol godine zatvora

Mario Sova osuđen za preprodaju kokaina (1)
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/4
09.03.2012.
u 16:10

Prema optužnici, Sova se teretio da je u neutvrđeno vrijeme 2009. godine kupio kokain radi preprodaje

Mario Sova nepravomoćno je na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na jedinstvenu kaznu od dvije i pol godine zatvora zbog posjedovanja 274 grama kokaina radi preprodaje. Vijeće sutkinje Sanje Mazalin za to kazneno djelo izreklo mu je kaznu od dvije godine zatvora, a kazni je pripojena i opozvana uvjetna osuda od godinu dana zatvora, koju mu je izrekao Općinski kazneni sud u Zagrebu zbog teške krađe.

Sova je stoga osuđen na jedinstvenu kaznu, a produžen mu je i pritvor u kojem je od uhićenja 15. travnja 2010. Prema optužnici, Sova se teretio da je u neutvrđeno vrijeme 2009. kupio kokain radi preprodaje. Teretio se da je potom 24. prosinca 2009. drogu prodao Ivanu Percanu, koji je nedugo nakon toga zaustavljen na autocesti Zagreb – Rijeka te mu je u vozilu nađena droga. (Percan je zbog toga pravomoćno osuđen u Puli, op.a.) U obrazloženju presude sutkinja Mazalin navela je da je Sova svojim priznanjem ubrzao ishod sudskog postupka.

– Sud je vaše priznanje cijenio olakotnim, kao što vam je olakotno ocijenjeno i to što ste otac dvoje djece. To što ste priznali djelo, upućuje da ste ipak svjesni onog što ste počinili te da prihvaćate posljedice toga – kazala je sutkinja.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
17:04 09.03.2012.

majko mila! čovjek, bolestan....koristio travu, dobio 3 godine a ovaj nitkov 2,5 godine ! sudstvo u HR? ma vi se šalite ! ovo je čista korupcija u sudstvu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije