Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Softić tužio Novak - Srzić za uvredu

Na suđenju Siniši Svilanu, Hloverka Novak-Srzić je za producenta rekla da je čovjek iz polusvijeta te da vara državu
27. svibnja 2015. u 21:17 4 komentara 1072 prikaza
Hloverka Novak Srzić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zbog iskaza koji je dala na suđenju Siniši Svilanu, nepravomoćno osuđenom za primanje mita, na optuženičkoj klupi zagrebačkog Općinskog kaznenog suda našla se novinarka HTV-a Hloverka Novak-Srzić koju je tužio producent Edvin Softić. Naime, Novak-Srzić je, govoreći o svojim saznanjima je li Svilan primao novac za emitiranje emisija kuće Core Media, za Softića rekla da je "čovjek iz polusvijeta" te da skupa s Vladimirom Šelebajem vara državu. Premda je novinarka bila spremna pomiriti se sa Softićem, on nije želio da se postupak riješi mirnim putem.

– Osjećao sam se grozno kada me opisala kao polusvijet. Smatram da je time rekla da su moja obitelj i moji prijatelji iz takvog miljea. Izjavom da varam državu, rekla je da sam kriminalac – svjedočio je Softić.

Novak-Srzić, pak, tvrdi da je tužba rezultat organiziranog postupanja Marine Marinović, Denisa Latina i Softića koji je uvlače u međusobne privatne obračune i tako zlostavljaju. Od suda je zatražila i da sasluša bivšega glavnog ravnatelja HRT-a Vanju Sutlića koji navodno ima saznanja o novčanim transakcijama Šelebaja i Softića. Novinarka nije htjela komentirati tužbu zbog uvrede te je izjavila da o tome nema što reći.

>>Sutlić: Čim je Softić optužio D. Čuljak, sve sam predao DORH-u

>>Hloverka: Bila bih retardirana da sam uzimala tako mali novac

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
  • Objektivno...:

    ... nije li ovo trebala biti kleveta, a ne uvreda? A ako je izrečena u sudnici onda nije billo namjere da to čuje veći broj ljudi. Nije li čitava Hrvatska polusvijet pa zašto bi to bila uvreda ili kleveta?

  • gustirna:

    Kako to da se u citavoj ovoj aferi ne spominje nova tv za koju je ovaj svilan radio.....

  • santos008:

    Hloverka strpi se jos malo sad ce ''metla'',sto bi rekao onaj saborski zastupnik.