Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izdan niz upozorenja

Snažna snježna oluja zahvatila SAD: Ovo je situacija opasna po život

Snježna oluja u SAD-u
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
02.02.2021.
u 08:35

Do ponedjeljka poslijepodne u dijelovima saveznih država New Jersey i Pennsylvania već je palo više od 40, a u gradu New Yorku 33 centimetara snijega

Snažna snježna oluja zahvatila je sjeveroistok Sjedinjenih Država, poremetivši život u jednoj od najnapučenijih američkih regija u kojoj je izdan niz upozorenja te je djelomično prekinut promet. Prognozira se da će oluja s vjetrima sa sjeveroistoka u utorak donijeti između 30 i 60 centimetara snijega u jednu od najgušće naseljenih regija SAD-a. 

Do ponedjeljka poslijepodne u dijelovima saveznih država New Jersey i Pennsylvania već je palo više od 40, a u gradu New Yorku 33 centimetara snijega. Oluja bi mogla donijeti najviše snijega od 2016. godine, a upozorenja su izdana diljem sjeveroistoka zemlje. 

Guverner New Jerseya Phil Murphy u nedjelju je proglasio izvanredno stanje, zaustavivši sav javni promet. Njujorški gradonačelnik  Bill de Blasio je zbog snijega i snažnih vjetrova ograničio neophodno kretanje stanovnika, kao i predavanja u školama. 

Guverner New Yorka također je proglasio izvanredno stanje i upozorio na moguća zatvaranja cesta. „Ovo je opasna situacija, opasna po život“, kazao je Cuomo na konferenciji za medije, a prenosi Reuters. 

Na zračnim lukama oko New Yorka otkazano je 90 posto letova, a dijelom su zaustavljeni i željeznički promet i podzemne željeznice. 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Foton
Foton
11:30 02.02.2021.

Mi uzivamo, snijeg pada dva dana i dve noci, vatra u kaminu, skuhali dobar gulas, pijemo dobra vina, pa nek pada.

DL
dvanaest_legija
08:45 02.02.2021.

Nevjerojatno, najavljuju da će im pasti čak do 60 centimetara snijega! Nekada davno, svi bi se nasmijali i poslali djecu van na grudanje, a danas je to prirodna katastrofa!

AA
aabbcc
12:11 02.02.2021.

Prirodna katastrofa je kad im na slici zimska sluzba, covjek s lopatom gura snijeg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije