Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Slučaj Pupovac za HNS je završen, ne ucjenjujemo Vladu'

"Danas o tome nismo razgovarali ni 30 sekundi, samim tim smatramo da je ta tema za nas završena", odgovorio je Vrdoljak na pitanje novinara je li za HNS slučaj Pupovac
16. rujna 2019. u 16:24 4 komentara 217 prikaza
Ivan Vrdoljak
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak poručio je danas kako je za njegovu stranku slučaj Pupovac završen.

Milorad Pupovac Odluka SDSS-a Pupovac: Ja nisam četnik, ali od onih koji misle da jesam nikada neću tražiti ispriku

"Danas o tome nismo razgovarali ni 30 sekundi, samim tim smatramo da je ta tema za nas završena", odgovorio je Vrdoljak na pitanje novinara je li za HNS slučaj Pupovac, potaknut izjavama čelnika SDSS-a, završen i hoće li vladajuća koalicija čiji je HNS član odraditi zadnju godinu mandata.

Na Klubu HNS-a, koji se sastao uoči jesenskog zasjedanja Hrvatskoga sabora, puno se više, rekao je, razgovaralo o reformi strukovnog obrazovanja. Iz toga se može izvući zaključak da to (Pupovac) za nas nije tema koja je i dalje životna, rekao je Vrdoljak nakon sjednice Kluba na kojoj su bili i HNS-ovi ministri.

Odbacio je tvrdnje da i HNS ucjenjuje Vladu.

"HNS niti jednom nije ucjenjivao, nismo to radili kada smo razgovarali o važnosti kurikularne reforme, o tome da je vrijeme da Lovro Kuščević ode, samo smo izrazili svoj stav i tražili razgovor s našim koalicijskim partnerima, ne s pozicije ucjene", odgovorio je Vrdoljak upitan za prozivke Darinka Kosora (HSLS) o ucjenjivanju koalicijskih partnera.

"Nemam više praksu politički komunicirati tako da bih svaki put odgovarao na izjavu bilo kojeg svog kolege iz opozicije ili pozicije", dodao je. 

Donje Ceranje Policija uklonila ploču Prijete Pupovcu u njegovu rodnom selu, brat: Dosad nas nisu provocirali

Na novinarsko pitanje hoće li premijer imati više problema s koalicijskim partnerima ili s HDZ-ovcima, odgovorio je: "Pitajte premijera."

O odnosima u HDZ-u danas uopće nismo razgovarali, nego o strukovnom obrazovanju i o tome kako tri posto škola još nije dobilo udžbenike, rekao je.

"HNS-ovci su se na Klubu dotaknuli predsjedničkih izbora, no o tom pitanju stvar će biti jasnija u subotu, kada zasjeda Središnji odbor stranke i kada će se znati hoće li stranka imati svog kandidata. Prijedlog je Predsjedništva stranke da se ne podrži nikoga od postojećih kandidata", podsjetio je Vrdoljak.

Klub je, izvijestio je, potvrdio stajalište Predsjedništva HNS-a o potpori zahtjevima za povećanje plaća prosvjetarima, a razgovaralo se i o tome kako pronaći način da se Sabor fokusira na zakonske teme koje će u njega dolaziti, s obzirom na veliku vjerojatnost da će se pretvoriti u pozornicu predsjedničkih izbora. 

Pogledajte izjavu Pupovca o tome ostaje li SDSS u Vladi:

ARHIVA - Srebro u kombinaciji, povijesna olimpijska medalja Ivice Kostelića
TEŠKA ODLUKA
Pavlek u suzama umirovio Antu Kostelića: 'Tako je trenutno najbolje...'
Ivanić-Grad
Grad po svačijoj mjeri
Ivanić-Grad: Moderna sredina pogodna za svakoga