Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVEĆENIK ZAVODIO ŽENE

Slučaj iz Sikirevaca podijelio javnost: 'E sad će im odmah ljubavne iskre frcati'

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/7
05.10.2022.
u 10:04

Dok jedni kritiziraju Ivana Lepana koji je 'razotkrio' župnika iz Sikirevaca, drugi zamjeraju svećeniku

Slučaj iz Sikirevaca o kojem je pričala cijela Hrvatska podijelio je javnost. Ondje je nadbiskup razriješio župnika koji je zavodio žene, a o čemu je prvo progovorio Ivan Lepan koji je suprugu uhvatio u dopisivanju sa svećenikom. 

Svećenik joj je, tvrdi Lepan, slao neprimjerene poruke i golišave fotografije, a pisao joj je kako je doživljava kao muškarac, ne kao svećenik te ju je pozivao da navečer dođe kod njega. 

Ova priča podijelila je javnost. Dok jedni kritiziraju svećenika drugi govore kako je i on samo 'čovjek od krvi i mesa' te da je kriva žena koja se s njim dopisivala, ali i njezin suprug. 

- Da voliš svoju ženu, ne bi to javno iznio. To si trebao sa njom riješiti kod kuće. I da je bila sretna sa tobom, ne bi išla okolo. Svećenik je čovjek od krvi i mesa, da mu nije dala povoda, sigurno čovjek ne bi ulazio u tako nešto. Otići će svećenik, a vi ćete živjeti sretno do kraja života - komentar je jedne Večernjakove čitateljice koji je na Facebooku lajkalo tisuću ljudi. 

 

- Ne opravdavam svećenika, a ni gospođu. Jako se čudim suprugu što je javno izašao s time van. To je meni dno dna. A Vi gospodine veliki ste papak - drugi je komentar. 

'E sad kad nema župnika, odmah će se njima popraviti brak - ziher bu sve u redu odjednom i ljubavne iskre će frcati. Uz Tomu Zdravkovića', 'Ima on veći problem sa ženom nego sa svećenikom! Moj savjet je da pripazi i na poštara, dimnjačara i ostale majstore...', 'Pa kad muž neće župnik hoće... Kad muž zakaže župnik pokaže. Bravo za ženu i župnika', samo su neki od komentara koji osuđuju postupak supruga. 

Iako mnogi komentatori zapravo osuđuju supruga koji je cijeli slučaj iznio u javnost, ima i onih koji bi učinili isto te zamjeraju svećeniku na njegovom ponašanju. 

- Glupost, pa neka ga je prijavio. Tko je on da ga se štiti i šuti. Na prvoj misi se obavezao na brak s crkvom, neka se tog pridržavaju, a i također na intimu. Inače neka to ne rade - jedan je od komentara koji su na strani Ivana Lepana. 

'Kakvi su to vjernici koji podržavaju župnika? Zvati ga svećenikom je velika uvreda za katolike', 'Svećenik je trebao biti moralna vertikala, a ispao licemjer, kao i naši političari.... Mogu jer im se može. Podrška cijeloj obitelj', 'Čitam i ne vjerujem što pojedinci pišu. Pa zna se kakvo je svećenstvo kod nas. Kad već svi oni žive na narodnoj grbači neka se drže nekog reda. Kako nije kriv. Najbolje bi bilo da sad svi skupljamo donacije jer je on udaljen iz službe i pretrpio duševne boli, da mu pomognemo', komentari su podrške povrijeđenom suprugu. 

VIDEO Ivan Lepan otvoreno o aferi koju je njegova supruga imala sa župnikom iz Sikirevaca: 'Pustio sam Tomu Zdravkovića i razmišljao... Što sam ja Bogu skrivio?!'

Komentara 20

Avatar tarana
tarana
16:45 05.10.2022.

Upitajte se u kakvu to crkvu idete i kakvi je ljudi vode.

PO
poluvodič
11:17 05.10.2022.

Javnost je uvijek podijeljena. Katolički popovi su vezani za zavjet čistoće i uzdržljivosti. Tko to ne voli nek mijenja konfesiju, ovako se bruka i Crkva i čovjek. Sablazan.

Avatar Jojo
Jojo
11:45 05.10.2022.

Dobio je mjeru povlačenja i duhovnog sabiranja😀😀Prekršio je sve što je u katoličkoj crkvi svetinja. Imaju li biskupi uopće vlast nad svojim svećenicima? Ovo nije bila svećenikova slabost, on se ponašao kao Casanova masovno je koketirao s župljankama, sto jeje pravi razvrat.oslije . Nakon toga služio sv. misu i redovito se pričešćivao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije