Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opsadno stanje

Sl. Brod drhti: Ni traga lopovu koji se probio kroz kišu hitaca

'12.05.2011.,Slavonski Brod - Oko 12 sati opljackana je poslovnica Privredne banke Zagreb u Strossmayerovoj ulici u sredistu Slavonskog Broda. Koliko je pljackasa bilo, zasad se ne zna, no poznato je
Foto: 'Ivica Galovic/PIXSELL'
1/3
13.05.2011.
u 17:58

Pljačku je spriječio čovjek koji je bio na bankomatu i vidio lopove u banci

Unatoč višesatnoj potrazi i “češljanju” stanova i podruma u najvećem brodskom naselju Andrije Hebranga, gdje bi se, prema nekim indicijama, nakon što je pobjegao na skuteru poslije pljačke banke u Strossmayerovoj, mogao skrivati odbjegli pljačkaš, on ipak nije lociran i potraga se nastavlja. Opsadno stanje u naselju s oko 6000 stanovnika trajalo je sve do mraka.

– Došla sam s posla i vidjela da su svi ulazi u naselje blokirani, puni policijskih automobila i policajaca naoružanih puškama – kaže stanarka Katarina O. te dodaje da je policija pregledavala svaki auto koji je izlazio iz naselja.

Pucnjava i povici

I dok policija nastavlja potragu za bjeguncem, operiran je njegov kompanjon koji je teže ranjen hicima iz policajčeva pištolja pri pokušaju bijega i tijekom sukoba s policijskom ophodnjom ispred banke. Njegovo stanje, doznajemo u bolnici, stabilno je, ali s obzirom na težinu ozljede ipak ozbiljno. Došao je k svijesti i navodno su policajci već s njim obavili neke razgovore. Građani koji su vidjeli pljačku, osobito oni čiji su stanovi u neposrednoj blizini, jako su uplašeni. – Stanujem preko puta banke i odjednom sam čula rafalnu pucnjavu, a onda povike “lezi, lezi” i “stoj, stoj”, pa opet pucnjavu. Zgrozila sam se, načas provirila iz stana i vidjela djecu kako bježe. To je strašno, ispred banke i oko nje uvijek se igraju djeca i mogla su stradati – kaže Vazmoslava Prpić. Službene verzije pljačke još nema, ali navodno su obojica pljačkaša u banci bila kratko. Izašli su, a jedna je građanka potom vidjela dvojicu kako bježe i rukama ruše policajca koji im je zapriječio put pri bijegu s plijenom. Neslužbeno doznajemo da je pljačka spriječena zahvaljujući i jednom građaninu koji je bio na bankomatu i vidio da se u banci nešto čudno zbiva te alarmirao policiju, koja se ispred banke stvorila za minutu-dvije. Koliko je novca opljačkano još se ne zna. Tijekom sukoba s policajcima jedan od pljačkaša ostao je bez kacige, pištolja i torbe s devizama, a kunske su novčanice bježeći bacali uokolo. Jedan je od njih u bijegu pištoljem udario policajca po glavi i lakše ga ozlijedio. Očevid na mjestu događaja je završen, ali nastavlja se prikupljanjem ostalih bitnih detalja. Banka u petak nije radila zbog popravaka oštećenja na staklima i inventaru nastalih tijekom pljačke. Istražni sudac Mirko Svirčević kaže da ima mnogo detalja koje mora utvrditi, ali potvrđuje da je drugi pljačkaš i dalje u bijegu. Policija opovrgava glasine da su pljačkaši s područja Banje Luke, ali ne kaže odakle su jer ranjeni pljačkaš uza se nije imao dokumente.

Nisu štedjeli streljivo

– Pljačkaši su u vrijeme upada u banku bili maskirani i prilikom bijega s novcem ispred banke napali su policajce te je došlo do obostrane uporabe oružja – kaže glasnogovornica Kata Nujić, ali ne precizira koliko je metaka ispaljeno.

Komentara 24

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
06:46 14.05.2011.

Ni traga lopovu !!!!!!!!!!!!!! Ne mogu vjerovati Nesposobna HR Policijo - tu su svi - pred vami - Sabor prepun lopova,a vi tvrdite ni traga !-čoravci čoravi i nesposobni

KI
killer3000
08:24 14.05.2011.

\"Sl. Brod drhti\". Vrhunski naslov. Vjerojatno će to zabilježiti i seizmološka služba. Svi koji na ovo pišete policiji negativne komentare ste očito i sami kriminalci.

AA
aabbcc
20:55 13.05.2011.

Djeca se ne bi trebala igrati na opasnim mjestima u gradu jer mogu stradati i dozivjeti traume od bahatih milicajaca koji me biraju ni mjesto ni vrijme intervencije. Tako u gradovima rade samo neobuceni cobani-milicajci na Balkanu. ........ ____Pametna i i obucena policija bi ipak napravila neku drugu zasjedu izvan grada a ne ko blesavi idu na prvu loptu i ugrozavaju zivote nevinih osoba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije