Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RODITELJI U ŠOKU

Skandal u BIH: Nastavnik pedofil otplatio kaznu pa se ponovno zaposlio u školi

U Republici Srpskoj zatvorili sve škole i fakultete zbog koronavirusa
Foto: Armin Durgut/PIXSELL, ilustracija
17.12.2022.
u 16:02

Sud mu je čak izdao i uvjerenje o nevođenju kaznenog postupka, čime je stekao sve uvjete za nesmetano obavljanje svog prijašnjeg posla

Veliki skandal potresao je Bosnu i Hercegovinu. Nastavnik sporta i tjelesnog odgoja u OŠ Grbavica 1 te trener Odbojkaškog kluba ORT u Sarajevu vratio se na posao iako je osuđen na godinu dana zatvora zbog kaznenog djela bludnih radnji. Učitelj je 2018. prvostupanjskom presudom proglašen krivim nakon što je 2016. optužen za razmjenjivanje poruka i fotografija s učenicom. Slučaj su prijavili njeni roditelji, nakon čega je nastavnik priveden.

Nakon prvostupanjske presude, tužiteljstvo Kantona Sarajevo nije predložilo nikakve mjere pa je učitelj mogao nastaviti raditi čekajući drugostupanjsku presudu. Konačna je presuda dosuđena prošle godine u studenom, a nastavnika ništa nije spriječilo da zatvorsku kaznu otplati i potom se vrati na posao bez da je i jedan dan proveo iza rešetaka, piše Klix.ba.

Sud mu je čak izdao i uvjerenje o nevođenju kaznenog postupka, čime je stekao sve uvjete za nesmetano obavljanje svog prijašnjeg posla. Klix.ba navodi kako je za vrijeme procesa nastavnik bio na neplaćenom dopustu, te da škola nije mogla spriječiti osuđenog pedofila da se vrati u učionicu jer "zakon nije adekvatno reguliran".

Predsjednica Vijeća roditelja: Sazvan je sastanak za ponedjeljak

Predsjednica Vijeća roditelja Kantona Sarajevo Merima Bečarević rekla je za Klix.ba da je za ponedjeljak sazvan sastanak na kojem će se "razmotriti situacija" o povratku "nastavnika-pedofila" u školu. 

"Kada smo čuli informaciju iz medija, kontaktirali smo predstavnika vijeća te škole u želji da dobijemo pravovremene i istinite informacije. Jutros smo komunicirali i imamo informaciju da predstavnici Vijeća roditelja planiraju sastanak s upravom škole, a pozvani smo i mi i vjerojatno predstavnici sindikata", rekla je Bečarević, dodajući kako će Vijeće podržati stav roditelja ove škole i biti im podrška.

Bečarević navodi kako će se obratiti i školi i ministarstvu da čuje njihov stav i razmotri planove za daljnje djelovanje. "Ako će ministrica tražiti izmjenu Zakona, mi ćemo tražiti da se taj proces ubrza. Ako stav roditelja bude da naprave bojkot i izraze nezadovoljstvo na bilo koji način, mi ćemo to podržati. Nama je bitno da podržimo roditelje kojih se ovo najviše tiče", zaključila je.

VIDEO: Petar Dragojević s navijačima iz Ninine čarobne Shhhume

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije