Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pod budnim okom Kim Jong Una

Sjeverna Koreja testirala novo oružje. Sve je nadgledao njihov vođa

Kim Jong Un
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
11.08.2019.
u 07:10

Sjeverna Koreja je u subotu ispalila dvije rakete kratkoga dometa, izvijestila je Južna Koreja, nazivajući to djelovanjem protiv novih zajedničkih vojnih vježbi sa Sjedinjenim Državama

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un nadgledao je u subotu testiranje novoga oružja koje je razvijeno kako bi odgovaralo terenu zemlje, objavil je u nedjelju Središnja državna agencija - KCNA.

Sjeverna Koreja je u subotu ispalila dvije rakete kratkoga dometa, izvijestila je Južna Koreja, nazivajući to djelovanjem protiv novih zajedničkih vojnih vježbi sa Sjedinjenim Državama.

Neće biti međukorejskih razgovora ukoliko Južna Koreja i Sjedinjene Države ne završe zajedničke vojne vježbe koje Sjevernu Koreju postavljaju kao "neprijatelja", izjavio je u nedjelju sjevernokorejski visoki dužnosnik Ministarstva vanjskih poslova u Pjongjangu.

Kwon Jong Gun, glavni ravnatelj za američka pitanja u Ministarstvu, izjavio je da je Južna Koreja pričala "gluposti" pozivajući Sjever da zaustavi raketne pokuse koji su služili njezinu pravu na samoobranu. "S obzirom na to da nas u svom konceptu vojna vježba jasno predstavlja kao neprijatelja", rekao je Kwon u izjavi koju su prenijeli državni mediji KCNA.

"Oni bi trebali razmisliti kako će biti teško uspostaviti međukorejske razgovore ako ne prestanu s takvom vojnom vježbom ili prije nego što iskreno izgovore ili objave to na iskren način."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije