Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USMRTIO GA PIJANI VOZAČ

Sisak u šoku zbog smrti nogometaša (17): 'Bio je tako divan dečko, brinuo je o majci i kući'

Sven Ovanin
Foto: Facebook
1/4
22.02.2023.
u 13:52

Sven Ovanin poginuo je u utorak oko 22.15 sati u prometnoj nesreći gotovo nadomak svoje kuće, a koju je izazvao pijani vozač

Cijeli Sisak, a naročito njegovo predgrađe Galdovo u šoku je nakon što je u tragičnoj prometnoj nesreći sinoć poginuo 17-godišnji Sven Ovanin, mladi i perspektivni nogometaš. „Uvijek se u ovakvim situacijama kaže sve najbolje, ali takve djece kao Sven ima jako, jako malo, a u budućnosti neće ih ni biti. To je takav divan dečko, tako odrastao, zreo u toj situaciji kad mu je otac preminuo. Bio je prekrasan, u školi dobar, u sportu, kulturan, vodio je brigu o majci i kući“, kazuje nam o 17-godišnjem Svenu Ovaninu predsjednik HNK Frankopan iz Galdova Robert Grubec.

VIDEO: Velika tragedija u Sisku: Pijani vozač usmrtio mladog nogometaša (17) na mopedu

Svenu je otac preminuo prije dvije godine nakon potresa u kojem je teško stradala njihova obiteljska kuća. Ostao je tada sam s majkom.

„On je kod nas od svoje osme godine, bio je tako zrelo dijete. Kad sam s njim razgovarao nakon smrti oca, kao da sam razgovarao s čovjekom od 30 godina. Takvo dijete, to je neizrecivo. Sjećam se kao da je jučer bilo kad smo mu rekli: 'Svene što god treba, mi smo tu', a on je rekao: 'Predsjedniče znam, sve što bude ja ću ti se javiti, ja znam da bi mi tata rekao, da je živ, da se možemo sami snaći, a ako bude što trebalo, javim ti se, hvala na svemu.' Godinu dana nakon smrti oca bio je skroz utučen, nije ni trenirao, ništa. Bio je strahovito vezan uz oca i sada se oporavio zadnjih godinu dana. Počeo trenirati, igrao redovito, sad je u nedjelju branio cijelu utakmicu protiv Segeste. Prekrasan dečko, primjer svima. Plačemo svi ovdje cijeli dan, cijeli klub, obustavili smo sve aktivnosti do daljnjeg", rekao nam je Grubec uz suze.

 

Sven Ovanin poginuo je u utorak oko 22.15 sati u prometnoj nesreći gotovo nadomak svoje kuće, a koju je izazvao pijani vozač.

Policija je objavila kako se nesreća dogodila na raskrižju Galdovačke ulice i Ulice Braće Perković na kojem se Sven zaustavio svojim mopedom kako bi propustio vozila iz suprotnog smjera te je upalio žmigavac prije nego što skrene u svoju ulicu. No, dok je stajao, u njega i moped svojim automobilom kutinskih registracija udario je 36-godišnjak s područja Popovače koji se kretao neprilagođenom brzinom.

Od siline udara 17-godišnjak je na mjestu događaja smrtno stradao, dok je moped odbačen na suprotni prometni trak, gdje je na njega naletio drugi automobil, a tom je prilikom putnica u automobilu zadobila lake tjelesne ozljede.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 36-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke. Od svoga člana klub se emotivnom objavom oprostio i na službenim Facebook stranicama.

Sven Ovanin
1/4

„Otišao je naš Sven. Naš suigrač, prijatelj, brat, naša uzdanica, naše dijete... U neizmjernoj tuzi javljamo da je Sven Ovanin izgubio život u tragičnoj prometnoj nesreći. Sven je započeo sa osam godina i nažalost završio svoju nogometnu priču ne navršivši ni 18 godina u ŠNK Frankopan, gdje je prošao sve uzrasne kategorije od prstića do seniora, kao igrač, a zatim kao vratar. Kratko vrijeme bio je i igrač MNK Siscia. Sven je bio prije svega dobro dijete, dobar prijatelj, pošten, samozatajan i ustrajan. Pred njim je bio cijeli život... Duboko je urezao svoj put i ostavio neizbrisiv trag u cijeloj našoj zajednici. Svene, počivaj u miru... Cijeloj obitelji iskrena i duboka sućut od svih članova i igrača ŠNK Frankopan“, stoji u objavi ŠNK Frankopana.

Ključne riječi

Komentara 20

KA
kažemja
14:33 22.02.2023.

Izražavam sućut obitelji i znam da ne mogu ni zamisliti bol i patnju koji oni proživljavaju i koja će ih pratiti cijeli život.Direktni krivac za smrt ovog mladog dečka i nečijeg sina je DRŽAVA .Da , upravo država koja nekažnjavanjem neodgovornih i pimahnitalih pojedinaca ne radi ništa na prevenciji ovakvih slučajeva kojih je bilo a nažalost bit će ih još.Kazne su iii nikakve ili preblage i to daje poticaja budalama za volanom da čine to što čine.Čitao sam jedan članak o vozaču u Americi kada su vozača koji je devet puta uhvaćen da pijan vozi ,kada su ga i deseti puta uhvatili pijanog da vozi iako nije skrivio nikakvu nesreću sud ga je osudio na 20 godina zatvora.Zašto ? Zato jer je očito da će takav lik i dalje pijan voziti sve dok neće ubiti nekoga nevinog .E ,pa sad se ti hladi u zatvoru 20 godina i razmišljaj.Ali mi živimo u Apsurdistanu i lik koji je ubio ovo mlado biće će proći sa nekom uvjetnom ili minimalnom kaznom.

Avatar HajdukLika
HajdukLika
14:42 22.02.2023.

To je postalo više nepodnošljivo! U 21. stoljeću u Hrvatskoj redovito bahate pijandure usmrćivaju u prometu alkoholizirani nedužne ljude! Neka Sabor mjenja pod hitno zakone i takve počinitelje kazni bezuvjetnim kaznama od najmanje pet godina zatvora i doživotnim oduzimanjem vozačke dozvole. Jadan momak neka počiva u miru Božjem i duboka sućut roditeljima i cijeloj obitelji!

ZZ
zzz
14:30 22.02.2023.

Ovo više nije normalno! Policija, pravosuđe, dajte više! Uvedite rigorozne mjere, postavite prometne policajce na ceste. Vozim svaki dan, niti jedna prometna policija igdje. A da ne govorim kako svaki treći vozač TIPKA na mobitel.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije