Naslovnica Vijesti Svijet

Sirijac optužen za odrubljivanje glava u ime Islamske države

Tužitelji koji traže doživotnu kaznu rekli su da je muškarac napravio "popis smrti" s osobama koje se nisu identificirale s ciljevima Islamske države
03. rujna 2019. u 12:49 10 komentara 1719 prikaza
Ilustracija: Mađarska policija
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Mađarski tužitelji terete 27-godišnjeg Sirijca za terorizam i zločine protiv čovječnosti dok je bio pripadnik Islamske države 2015. 

Ilham Tohti ZAHLAĐENJE ODNOSA Zbog nominacije za nagradu: Kina optužila Vijeće Europe da podržava terorizam

Muškarac identificiran samo kao F. Hassan optužen je za odrubljivanje glava i pucanje u osobe koje se nisu htjele priključiti džihadističkom pokretu 2015. u sirijskoj regiji Homs, navode tužitelji. 

Muškarac je uhvaćen s krivotvorenim dokumentima na aerodromu u Budimpešti krajem prošle godine nakon provedene istrage na Malti te u Belgiji i Grčkoj uz pomoć Eurojusta, ureda Europske unije za pravosudnu suradnju. Njegov odvjetnik nije odmah bio dostupan za komentar. 

Muslimani u Bangladešu osuđuju teroristički napad u Novom Zelandu 'ANTIMUSLIMANSKI VIRUS SE ŠIRI' Muslimanski svijet ogorčen: Zaustavite fašistički terorizam

Tužitelji koji traže doživotnu kaznu rekli su da je muškarac napravio "popis smrti" s osobama koje se nisu identificirale s ciljevima Islamske države. S neimenovanim supočiniteljem odrubio je glavu imamu, a nakon toga s naoružanim napadačima ubio još najmanje 25 ljudi, uključujući žene i djecu. 

"U optužnici se navodi da je F. Hassan sudjelovao u egzekuciji najmanje dvoje ljudi i osobno upucao jednog civila", naveli su tužitelji. 

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • Avatar Matteo1200
  Matteo1200:

  Hehe, smeće je naletjelo na pravo mjesto, Mađarska (na žalost) nema smrtnu kaznu ali teško da će izbjeći doživotnu robiju, ljevičarskim i NWO odvjetnicima usprkos

 • Avatar Uikančina
  Uikančina:

  Što mu je bilo da došao baš u Budimpeštu ? Mogao je otići u Švedsku pa bi u slučaju da ga proglase krivim dobio mjesec dana društveno korisnog rada te pravo na azil.

 • Avatar RuAF
  RuAF:

  Inžinjer ili doktor?