Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradsko vijeće

Ivo Baldasar: Između Debeljaka i Šegvića ima osobnih tenzija

ivo baldasar
Filip Brala/PIXSELL
29.10.2013.
u 09:32

Koliko sam ja vidio, posla ima i škver ima budućnost, rekao je gradonačelnik Splita

Sjednica Gradskog vijeća Splita počela je izvještajem gradonačelnika Ive Baldasara o situaciji u Brodosplitu, što je zatražio Luka Podrug (HČSP).

- Žao mi je, ali moram reći da je u škveru došlo do raslojavanja radnika. Bilo je naguravanja i svađe između radnika kada su nahrupili u upravnu zgradu. U jednom momentu sindikalist Zvonko Šegvić završio je na podu. Nije bilo tuče ni intervencije policije - rekao je Baldasar i nastavio s konstatacijom kako je vlasnik škvera Tomislav Debeljak smatrao da su radnici ugrozili njegova prava i onih koji su željeli raditi te je suspendirao 254 radnika.

- Naknadno je razgovarao sa svim suspendiranim radnicima i danas ih 23 ne mogu u škver. Daljnji postupak je na pravnim službama sindikata i škvera. Koliko sam ja vidio, posla ima i škver ima budućnost. Ima i osobnih tenzija između Debeljaka i Šegvića, svi su to vidjeli koji su bili tamo. Vidjet ćemo kako će završiti ovih 23 radnika - rekao je Baldasar i poručio kako će i dalje voditi računa o događajima u brodogradilištu.

>> Zvonko Šegvić - kauboj koji je poveo škverane u poraz

>> Debeljak: Bit će otkaza, ali 
i kaznenih prijava

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije