Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sindikati Ine traže od Vlade da se odreknu dividende i da sačuvaju njihova radna mjesta

Napominju da su svjesni teške situacije u kojoj se kompanija nalazi, dali svoj doprinos kako bi pomogli financijskoj stabilizaciji kompanije.
30. travnja 2020. u 20:52 3 komentara 421 prikaza
Zgrada Ine Naftaplina
Foto: Borna Filic/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Tri najveća sindikata u Ina grupi zatražili su od premijera Andreja Plenkovića da se vlasnici Ine - Vlada i Mol odreknu isplate dividende za 2019., te da Vlada razmotri mogućnost uključivanja Ine i njezinih tvrtki u paket mjera za očuvanje radnih mjesta.

Zagreb: Predsjednik HUP-a Davor Majetić dao izjavu za medije HRVATSKA UDRUGA POSLODAVACA Koronakriza: Nije vrijeme za zaustavljanje procesa javne nabave i investicija

„Nakon objave financijskih rezultata Ine vidljivo je koliko je snažno ova globalna ekonomska kriza pogodila njezinu grupu i ugrozila radna mjesta više od 9000 radnika“, priopćio je u četvrtak Sindikat naftnog gospodarstva (SING) koji u Ina grupi djeluje uz sindikate Inaš i EKN.

Predsjednica SING-a Jasna Pipunić rekla je da je odricanje vlasnika od dividende za 2019. i uvrštavanje Ine u vladin program potpora za očuvanje radnih mjesta koji je iskoristilo više od 84 000 poslodavaca razuman prijedlog koji će se višestruko isplatiti i vlasnicima i društvu u cjelini.

PBZ #OSTAJEMDOMA Imate tvrtku? Ovo su bankarske online usluge koje će vam dati potpuni pregled vašeg poslovanja

Sindikati kažu da očuvanje radnih mjesta i zadržavanje investicija i gospodarske aktivnosti nije samo pitanje Ininih radnika i njihovih obitelji, nego i niza partnera i tvrtki s kojima Ina posluje.

Napominju da su svjesni teške situacije u kojoj se kompanija nalazi, dali svoj doprinos kako bi pomogli financijskoj stabilizaciji kompanije.

Zdravko Marić MINISTAR FINANCIJA Marić: Kriza nam je velika prilika, a da smo čekali na pomoć EU ne bismo se proslavili

Izmjenama kolektivnih ugovora odgođena je isplata prigodnih nagrada i određenih materijalnih prava, naknade plaće za radnike za čijim radom je privremeno prestala potreba značajno su smanjene te su uvedeni dodatni modaliteti rada kako bi se očuvala radna mjesta, poručuju.

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • boovuu:

    Tri najveća sindikata u Ina grupi zatražili su od premijera Andreja Plenkovića da se vlasnici Ine - Vlada i Mol odreknu isplate dividende za 2019., ----------------------------------------- ?????? kako Vlada RH može uticati na MOL.

  • Zeneka:

    Je. dati lovu, ali ju pretvoriti u udjel!!

  • stefj:

    Ovo je dobro, treba birati između realnog sektora i birokracije. Nimalo ne sumnjam što će vlada izabrati...