Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivša nogometašica tvrdi da ih je čelnik Saveza zlostavljao i prije:

Šimo Zirdum opijao je nogometašice, pa im se pokušavao uvući u krevet

Nogometašica
Goran Stanzl
28.09.2009.
u 17:45

Čak da u HNS-u nisu znali za bludničenje svog čovjeka, znali su kako vodi reprezentacije. I za to su krivi, barem moralno. Za ovakav skandal u svijetu pada vlada.

Nekadašnja nogometašica, kao i sve današnje, boji se Šime Zirduma, njegovih "metoda", utjecaja i spretnosti da se iz svega neugodnoga izvuče. Stoga je naša sugovornica željela ostati anonima (podaci poznati redakciji). Taj član Izvršnog odbora Hrvatskoga nogometnog saveza koji je prijavljen za bludničenje nad 16-godišnjom nogometašicom u pritvoru je. Ali, to neće ohrabriti ostale igračice da i one iznesu svoja iskustva s tim 50 godišnjim čovjekom iz Slavonskog Broda koji je osramotio cijeli hrvatski nogomet.

- Ne mislim da će se sada ostale cure javiti i reći sve što znaju jer i dalje se boje Zirduma. A ima cura koje bi mnogo toga mogle reći iz vlastitog iskustva, nije ova djevojka prva kojoj se to dogodilo. A ni Zirdum nije jedini koji je svašta radio - kaže naša sugovornica.

Napastuju i drugi
Pa tko je još napastovao nogometašice?

- Ne bih o imenima, ali mogu reći da je riječ o jednom treneru iz Pregrade, te o jednom djelatniku iz osječkoga kluba.

Zašto se sad ostale cure ne bi javile kad je Zirdum iza rešetaka?

- Zato što se i dalje boje jer Zirdum je vrlo inteligentan iako je završio samo osnovnu školu. Ima u rukavu tri poteza unaprijed i svi se boje da će se i sad izvući nekažnjeno, da će se vratiti jer on ima devet života. Koliko znam, i ovoj napadnutoj curi prije pokretanja postupka rekao je da povuče optužbu i da će je bogato nagraditi.

Biste li svjedočili protiv njega na sudu?

- Da, svjedočila bih.

Naša sugovornica kaže da se za takvo njegovo ponašanje dulje zna, pa je nevjerojatno da to nikad nije došlo do čelnika Saveza.

- Znali su i oni dio, u svakom slučaju su znali kako vodi i bira reprezentaciju, ali ženski nogomet ionako ih ne zanima. Sve su samo gurali u ladicu. Bilo je prijava jer Zirdum nije bio samo vođa puta, on je bio sve u ženskim reprezentacijama. I doktoru je davao savjete, on je bio i oružar i izbornik i blagajnik, trener, baš sve. To nisu hrvatske reprezentacije, to su Zirdumove reprezentacije. I sve je to dobro koristio, a nitko nije smio ništa reći. Svi u njegovoj obitelji nose opremu HNS-a, i supruga i dvoje djece. A nema šanse da neka igračica dobije dres. Sve što reprezentativke dobivaju jest 35 kuna dnevnice.

Znate li kako je Zirdum napastovao nogometašice?

- Obično bi ih napijao, došao bi u sobu, donio bi pića, zezao se s njima. Pa im se onda uvlačio u krevet. Ili ih vozio kući. Onu koju je mislio da će moći "obraditi" ostavljao bi zadnju. Novim curama je bio simpatičan, donosio bi kulene i šunke pa im je bio baš super, a tek bi kasnije shvatile da nije. Znam da je mnoge pipkao i pokušavao svašta, a s jednom je curom otišao do kraja. Cure koje igraju u njegovu klubu znao je i ucjenjivati, a plaćao im je za šutnju. Sreća da je otac napadnute djevojke policajac, da je sve snimila. Ali što je s onima koje nisu?

HNS-u trebaju podobni
I dalje je tu najveći problem u HNS-u. Čak i da nisu znali za bludničenje svog čovjeka, znali su kako vodi reprezentacije. I za to su krivi, barem moralno. Za ovakav skandal u svijetu pada vlada, u svakoj moralnoj državi to bi se dogodilo. Kod nas, u nogometnoj vladi, i drugi su ministri zatvarani i osuđeni, pa nikome ništa.

- Da Zirduma maknu, igračice bi disale punim plućima, samo se bojim da Savez opet ne nađe nekog podobnog, a ne sposobnog. Zirdum je samo koristio sve što su mu dali, na račun Saveza radio je pripreme svog kluba, sin mu je nogometni sudac koji nije ispunio kriterije, a ipak je na listi jer za Zirdumova sina zapreka nema - ogorčena je naša sugovornica.

Ključne riječi

Komentara 20

I4
IQ 40
21:51 28.09.2009.

... Neverovatno, uzas - iako ima samo OSNOVNU skolu, veoma je inteligentan. Me.ak nama, a ne njemu, dragi master

ON
ontario73
23:28 28.09.2009.

test

JU
jurko
19:40 28.09.2009.

ajde sad neka nam netko objasni i razlog zašto je, navodno jako, šikanirao dalmatinske klubove te ih bez razloga izbacivao iz prve lige u najniže rangove? da li su dalmatinke odolijevale pipkanjima pa ih je kažnjavao ilegalnim ukidanjem ligaških statusa? znam da su im posebno dubrovkinje bile trn u oku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije