Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve prijave pravovaljane

Šest prijava za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak. O izboru će se odlučivati za desetak dana

Zagreb: Primopredaja ravnateljske dužnosti U Dječjoj bolnici Srebrnjak
Marko Lukunic/PIXSELL
22.09.2021.
u 17:29

Natječaj je zatvoren prije desetak dana, razgovori s kandidatima održat će se idući utorak, a odluka o izboru novoga ravnatelja trebala bi biti donesena nekoliko dana nakon obavljenih intervjua.

Šest je prijava stiglo na natječaj za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, izjavila je Hini Sanja Kolaček, predsjednica Upravnog vijeća bolnice koje će o izboru novoga ravnatelja odlučivati za desetak dana.

"Prijave su danas otvorene i sve imaju traženu dokumentaciju, te je prosuđeno da su sve pravovaljane", rekla je Kolaček. 

Prijave su poslali: Saša Lamza, Boro Nogalo, Ada Barić Grgurević, Ivan Pavić, Darko Richter i Mirjana Turkalj. Natječaj je zatvoren prije desetak dana, razgovori s kandidatima održat će se idući utorak, a odluka o izboru novoga ravnatelja trebala bi biti donesena nekoliko dana nakon obavljenih intervjua. S obzirom na to da je izbor ravnatelja u tijeku, Kolaček nije htjela govoriti pobliže o kandidatima.

No, poznato je da se Boro Nogalo, bivši dugogodišnji ravnatelj bolnice, koji je bio suspendiran i smijenjen, prije dva tjedna vratio u bolnicu i sada vodi odjel fizikalne terapije.

Anesteziologinja Ada Barić Grgurević bivša je predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) i  pomoćnica ravnatelja za kvalitetu u aktualnoj upravi Dječje bolnice Srebrnjak. Saša Lamza je ekonomist iz Osijeka, Mirjana Turkalj je pedijatrica iz "Srebrnjaka", Ivan Pavić pedijatar iz Dječje bolnice u Klaićevoj, a Darko Richter pedijatar u mirovini.

Na čelu Dječje bolnice Srebrnjak sada je v.d. ravnateljica Duška Markov Glavaš, koju je Upravno vijeće imenovalo u srpnju, nakon što je Ivo Dumić-Čule podnio ostavku na dužnost ravnatelja.

Komentara 4

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
17:52 22.09.2021.

Jedno je jedino sigurno. Plačidoktor radi kojeg su razapinjali Bandica nece biti izabran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije