Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iskoristio trenutak

Serijski kradljivac busova postigao zavidan rezultat i oteo 63. “žrtvu”

kojadinovic
Željko Rukavina/Pixsell
03.03.2011.
u 13:37

Autobus nije bio zaključan, a ključ je bio u bravi. P. K. (43) s područja Lipika nije mnogo razmišljao koji mu je sljedeći korak

Serijski kradljivac autobusa Predrag Kojadinović (43), s trenutačnim prebivalištem navodno na lipičkom području, opet je “briljirao”. U srijedu navečer oko 21.30 sati ukrao je otključan autobus požeškog APP-a parkiran na pomoćnom peronu slavonskobrodskoga autobusnoga kolodvora.

Vozač autobusa ostavio je ključ u bravi jer je za sat vremena imao turu do Nove Kapele i nakratko otišao u službene kolodvorske prostorije, a onda je spazio da njegova autobusa nema. Policija je krenula u potjeru za ukradenim autobusom koji je novi vozač usmjerio na autocestu Zagreb – Lipovac. Poslije 20-ak km, na sreću bez posljedica za druge vozače koji su jurili autocestom, bio je prisiljen stati kraj izlaznih naplatnih kućica u Lužanima. Pokušao je pješice pobjeći, no nije uspio.

Priveden je i alkotestom mu je izmjereno 1,40 promila, a bit će prijavljen zbog krađe i ugrožavanja sigurnosti prometa. Uhićenu Predragu Kojadinoviću krađa autobusa s brodskog kolodvora nije, međutim, prva nego čak 63. Operirao je u svim dijelovima Slavonije, Čazme, Bilogore i drugim hrvatskim krajevima.

Prvi autobus ukrao je kad mu je bilo samo 18 godina, ali ne “voli” samo autobuse, jer je do sada odgovarao i za krađu 30 kamiona i dvaju osobnih automobila. Navodno, kad vidi autobus ili kamion, ne može odoljeti i “mora” ih uzeti. Dosad je na desetke puta zbog toga osuđivan i podosta vremena proveo iza brave, ali čim iziđe, kreće u novu “akciju”. Ovaj put “žrtva” je bio APP-ov autobus u Brodu, a kako je Kojadinović pušten na slobodu i odgovarat će (samo) kazneno, autobusna i kamionska prijevozna poduzeća opet strahuju. U APP-u ističu da im se slučaj poput preksinoćnjeg sigurno neće ponoviti, ali kako je riječ o serijskom “ljubitelju“ većih vozila i tzv. patološkom kradljivcu, prijevozničke tvrtke svoj oprez moraju pojačati. Kojadinović nikada nije položio vozački za autobuse i kamione.

Komentara 14

CZ
carlos_zg
14:33 07.03.2011.

Vozačka legenda!

MM
Mladen Miletić
16:52 03.03.2011.

Naslov neznalice Pijan ukrao autobus s brodskog kolodvora pa bježao policiji . Auto ili autobus se nevode ukraden nego samo posuđen. Poznato je da mladi kradljivci nebudu suđeni kažnjeni za krađu jel to oni uzmu samo da se provozaju ilili da ga razbiju ... tako i ovdje ne radi se o krađi nego o običnoj \"posudbi\" ...

FT
Fra tetka
14:03 04.03.2011.

Dijagnoza : Shizikus Busorum Akuta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije