Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napao i u travnju

Selenin ubojica rođen za nasilje – kolega iz škole: Prebio me k'o vola

edi mišić
Foto: VL FOTO
1/10
04.10.2012.
u 18:27

Selenu Macedo sreo je na Marjanu dok je djevojka bezbrižno fotografirala

Čini se da ubojstvo Selene Macedo nije jedini napad Edija Mišića (28) na Marjanu. Prema policijskim izvorima, Mišić je pao na poligrafu, što ne može biti sudski dokaz, ali istražitelje bitno usmjerava. Nije prošao poligraf kad su ga pitali za napad u travnju ove godine.

“Na rivi je trideset takvih”

Tada je pretučena Sanja Č. na trim-stazi na Benama. Napadač je istrčao iz šumarka, izudarao je i pobjegao, a Sanja Č. prevezena je u bolnicu s teškim ozljedama. To još nije službeno potvrđeno, a Mišićev branitelj Frane Gorjanc kaže da ne zna rezultate poligrafa. Uostalom, istraga će brzo pokazati što se sve događalo s Mišićem posljednjih godina.

– Branio se šutnjom te je odveden u istražni zatvor – kratko je kazao Gorjanc. Zanimao nas je njegov dojam o Mišiću.

– Što da vam kažem, da sad prođemo preko rive, sreli bismo takvih tridesetak mladića – dodao je Gorjanc. Oni koji su vidjeli Mišića prije ispitivanja kod istražnog suca Davora Svaline kažu da je djelovao blijedo. Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog teških okolnosti djela, opasnosti da ne ponovi djelo, ali i straha da bi ostankom na slobodi mogao utjecati na svjedoke. Navodno je Mišić tek kazao da se ne osjeća krivim i da mu je ruksak u kojem su pronađeni nož, dres AC Milana s brojem 5 i natpisom REK_I te sendviči – ukraden. Slijedi istraga u sklopu koje će se saslušati mnogi svjedoci, provesti psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdilo je li u trenutku ubojstva bio uračunljiv. Mišić je pomno sve planirao, a i u danima nakon ubojstva pojavljivao se na Marjanu, odrađivao svoje uobičajene ture trčanja. Nije netragom nestao, bio je svjestan da bi tako skrenuo pozornost na sebe. 

– Ne bismo se dogovorili, ali sreli bismo se na Marjanu, ponekad zajedno trčali dionice. Tako smo trčali zajedno i prije petnaestak dana – kaže jedan od njegovih površnih poznanika.

Nakon ubojstva Selene Macedo ipak je malo prorijedio odlaske na Marjan, no nije prestao trčati. Kada ne bi bio na Marjanu, trčao je po Žnjanu, drugoj splitskoj meki za trkače. Plaže Žnjana petstotinjak su metara od njegove ulice.

Samo je odmahnuo rukom

O Mišiću svako malo izlaze novi detalji. Tako se doznalo da je kao osnovnoškolac sa školom Split 3 bio prvak Hrvatske u rukometu. S njim u momčadi igrao je hrvatski reprezentativac Ljubo Vukić, koji je išao u istu školu, samo što je bio generaciju stariji. Mišić je bio potpuno sportski tip, bavio se borilačkim vještinama, a kažu da je bio iznimno snažan, poput prave životinje i da je u teretani dizao težine kao rijetko tko. Preferirao je boks. Čak se spominje da je jednom boksao s hrvatskim prvakom Vugdelijom. Išao je u fitness centre u Splitu, a u studenom 2007. mjesec dana trenirao je u klubu Quatro. Voditeljica ga se sjeća po tome da je bio osobenjak, nije previše pričao. Iz Quatra se preselio u Joker Željka Keruma, gdje je bio dvije godine.

– Nije ga bilo posljednjih godinu dana. Sjećam ga se, radio je na svim spravama. Ni s kim nije komunicirao, čak ni djevojke nije gledao – kaže voditeljica fitnessa. Glavni trener u fitnessu nedavno je sreo Mišića, kaže da je bio u trenirci Milana i trčao prema Marjanu. U Prirodoslovno-tehničkoj školi koju je pohađao od 1999. do 2003. godine na zidu, među svim maturantima, visi i fotografija njegove generacije.

– Cijeli taj razred družio se i nakon što su završili školu. Posljednje okupljanje bilo je u svibnju, ali on nije došao. Znala sam ga sresti i u gradu. Kad sam ga posljednji put vidjela, izgledao mi je čudan, samo je odmahnuo rukom – kaže Mišićeva razrednica Snježana Krešić. 

– Ništa u njegovu ponašanju nije upućivalo na takvo djelo. Bio je aktivan u sportu, i u školi i izvan škole. Roditelji su izuzetno normalni ljudi, brinuli su se za njega – kaže ravnateljica.

>>Mišiću, osumnjičenom za ubojstvo Selene, određen istražni zatvor

>>Nož kojim je ubio Selenu nedostajao u kuhinjskoj ladici

>>EKSKLUZIVNO Otac ubojice s Marjana: Zločin mora biti kažnjen!

>>Emanuel bi bio mirniji da je ubojica njegove sestre uhvaćen

Komentara 45

DU
Deleted user
19:51 04.10.2012.

Ako je kriv, do kraja života prisilni rad u najtežim uvjetima, a onda preparirati ga i izložiti na Marjanu za primjer sličnima.-)

Avatar Jana
Jana
20:12 04.10.2012.

Koji glupi naslov. Rođen za nasilje. Nitko nije rođen za nasilje. Prebio me ko vola a kaže da je on istuko njegovog prijatelja. Sada svi oni koji ga poznaju pretvaraju se u psihologe i analiziraju njegovo ponašanje. Momak je bioo povučen , volio je sport a šta mu je puklo u glavi da učini ovako nešto to će se utvrditi. Osim toga dali je baš on ubojica ili mu je smješteno?

KO
Kora
19:02 04.10.2012.

To je pre-pre-prestrašno! I u najbrutalnijim krimićima za okrutno ubojstvo postoji motivacija. A što je ovog nagnalo na svirepo ubojstvo nepoznate mu turistice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije