Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO NA MARJANU

Emanuel bi bio mirniji da je ubojica njegove sestre uhvaćen

 Emanuele Mecado  (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
1/4
06.09.2012.
u 16:56

Obitelj ubijene djevojke, kao i meksička veleposlanica u Budimpešti Isabel Barbara Tellez Rosete, koja je prije dva dana bila u Zagrebu, zadovoljna je trudom koji ulažu hrvatske vlasti

Tijelo Selene Margarite Graciano Macedo, 31-godišnje djevojke koja je prije više od dva tjedna mučki ubijena na splitskom Marjanu, u subotu će biti prevezeno u Meksiko. Potvrdio nam je to Marin Bosotina, počasni meksički konzul u Hrvatskoj.

– Papiri su riješeni. Dobili smo dopuštenje i suda i bolnice – kaže Bosotina koji obavlja posljednje pripreme za prijevoz.

>> Selenin brat: Jedino što tražim od vlasti je da se izvrši pravda

Obitelj zadovoljna trudom policije

Na odlazak se sprema i Selenin brat Emanuel koji je još uvijek u Splitu.

– Ne znamo još hoće li Emanuel otputovati istim letom i istoga dana, ali svakako i on odlazi kući. Još uvijek je jako potresen i tužan. Sve ovo mu je još svježe i jako bolno. Vjerojatno bi bio mirniji da je ubojica njegove sestre otkriven i uhićen. Ovako, sprema se za odlazak, a ništa još nije završeno – ispričao nam je Bosotina. Ipak, naglašava da je obitelj ubijene djevojke, kao i meksička veleposlanica u Budimpešti, Isabel Barbara Tellez Rosete, koja je prije dva dana bila u Zagrebu, zadovoljna trudom koji ulažu hrvatske vlasti kako bi se ovaj stravičan zločin razriješio.

Dvije teorije

– Veleposlanica je bila u Ministarstvu vanjskih poslova i Ministarstvu pravosuđa. Svi s kojima se susrela izrazili su žaljenje i obećali da će učiniti sve što mogu. Sućut i suradnja kojom je bila okružena bili su iznad njezinih očekivanja – kaže Bosotina.

Policija i dalje privodi i ispituje sve koji bi mogli imati veze s ubojstvom. Izoliran je i ubojičin DNK, ali još nema poklapanja, što znači da je još uvijek slobodan. U Splitu vlada psihoza, a gradom se šire dvije verzije događaja. Po jednoj, Selena je ciljana žrtva meksičkih mafijaša koji su namjerno ostavili gomilu tragova i oružje ubojstva znajući da će biti daleko kada ih budu tražili. Po drugoj, raširenijoj, Selenu je ubio psihopat.

Marjan je od pronalaska tijela gotovo pust. U gradu više nema suzavaca, svi su prodani. Pojedine zgrade na širem području Marjana ugrađuju videonadzor.

>> Nestala Meksikanka: U gustišu na Marjanu pronašli krvavi rupčić

>> Dres nađen pokraj ubijene Selene može se kupiti na svakoj tržnici

Komentara 8

DU
Deleted user
17:54 06.09.2012.

a ko njemu placa ovo. kaze da su stedjeli za ovaj "hollyday". pa daj, recite mi kako ja da ustedim za odmou par mjeseci po meksiku

Avatar to kill Bambi
to kill Bambi
18:02 06.09.2012.

U Americi policija još uvijek traga za "serijskim ubojicom sa Long Islanda" koji je potamanio od 10 do 14 žena. Pored sumnje da je ubojica policajac,postoji i sumnja da je taj ubojica sezonski posjetitelj toga područja. Ne želim,naravno,reći da je zločin u Splitu počinila ista osoba,nego da je to mogao biti i neki strani turist. Bilo bi super da se otkrije da taj stravičan zločin u Splitu nije počinio Hrvat.

DU
Deleted user
17:16 06.09.2012.

Bio sam u Splitu jučer, nema nikakve psihoze, osim uobičajene.. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije