Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Emmanuel Graciano

Selenin brat: Jedino što tražim od vlasti je da se izvrši pravda

 Emanuele Mecado  (1)
Tino Jurić/PIXSELL
03.09.2012.
u 14:19

O tragediji mu je bilo izuzetno teško govoriti. Tijekom intervjua za Slobodnu Dalmaciju svako malo je brisao suzne oči i hvatao se za srce

Emmanuel Graciano, brat ubijene Selene Graciano, dao je intervju za Slobodnu Dalmaciju u kojem je progovorio o tragediji koja je trajno obilježila njegov život. Objasnio je da je u procesu prihvaćanja istine o onome što se dogodilo njegovoj sestri, no da je najviše zabrinut za svoju majku koja je u Meksiku te da očekuje kako će mu sud i policija dopustiti da preveze Selenine posmrtne ostake u Meksiko. O tragediji mu je bilo izuzetno teško govoriti. Tijekom intervjua svako malo brisao je suzne oči i hvatao se za srce.

Mladom Meksikancu i dalje je previše bolno govoriti o čemu je razmišljao tijekom policijske potrage za njegovom sestrom.

– Jedino što mogu reći je to da imam vjere kako će hrvatska policija i hrvatska vlast slučaj riješiti i tog monstruoznog ubojicu privesti pravdi. Čekanje da se slučaj riješi vrlo je teško, kao i suočavanje sa stvarnošću. Ne mogu vam detaljno prepričati što osjećam, to je nešto osobno – rekao je mladi Meksikanac koji ni u jednom trenutku nije izgubio vjeru da će policija pronaći njegovu sestru.

– Iako je policija, kada je pronašla tijelo, potvrdila da je riječ o mojoj sestri, ja u svom srcu nisam mogao vjerovati da je to ona. Jedini način da me uvjere u to bio je odlazak na prepoznavanje. To je bio jedini način za mene i moju obitelj – rekao je Emmanuel, koji je zadovoljan reakcijom policije i HGSS-a.

– Nadam se da policija neće prestati tražiti krivca. Ja ne mogu vratiti vrijeme, da mogu, najradije bih to napravio. Jedino što tražim od života i vlasti je to da se izvrši pravda, jer ne postoji razlog koji bi opravdao ovu tragediju. Ne mogu tražiti više od toga – rekao je Emmanuel u intervjuu.

Rekao je i da bi mu trebalo puno hrabrosti da, ako policija pronađe ubojicu, dođe u Split te se na suđenju suoči s njim.

 – Trenutačno nemam odgovor na to pitanje. Ne znam kako bih se u toj situaciji ponašao. Ako je moja dužnost da dođem da se pravda ispuni, došao bih ponovno u Split, ali bih morao imati puno hrabrosti da se suočim s ubojicom moje sestre, s osobom koja je uništila naše živote – rekao je Emmanuel za Slobodnu Dalmaciju.

Cijeli intervju možete pročitati ovdje

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije