Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počelo je

Prve kazne savudrijskim ribarima 'zbog nedopuštenog prelaska granice'!

savudrija
Foto: Goran Kovacic/pixsell
27.01.2018.
u 08:20

Slovenija ne priznaje crtu sredine u Savudrijskoj vali kao privremenu liniju razgraničenja na moru dok se granični prijepor ne riješi nego tvrdi da joj u skladu s arbitražnom odlukom pripada većina zaljeva

Slovenija je poslala prve kazne hrvatskim ribarima za koje smatra da love u njenom moru, a idućeg će tjedna nastaviti na sličan način provoditi zakon, objavili su u subotu slovenski mediji.

Kako je navedeno u priopćenju na internetskoj stranici slovenske policije, hrvatskim je ribarima iz Savudrije i Umaga poslano prvih 14 uplatnica za podmirenje kazni, prema zakonu o prekršajnom postupku, "zbog nedopuštenog prelaska slovenske granice".

Odluke o kaznama su poslane fizičkim osobama koje su počinile prekršaj, a ne hrvatskim institucijama jer se radi o pojedinačnim postupcima, a početkom idućeg tjedna bit će poslane nove odluke o globama za hrvatske ribare na isti način, objavila je slovenska policija.

Napomenula je da se onima koji ne plate kaznu može zabraniti ulazak u Sloveniju.

Slovenija ne priznaje crtu sredine u Savudrijskoj vali kao privremenu liniju razgraničenja na moru dok se granični prijepor ne riješi nego tvrdi da joj u skladu s arbitražnom odlukom pripada većina zaljeva.

Pogledajte i stanje u Savudriji na dan kad je Slovenija objavila primjenu arbitraže:

savudrija
1/18
Ključne riječi

Komentara 229

Avatar MEFISTO
MEFISTO
09:07 27.01.2018.

Pa ako imaju muda neka ih uhite već sutra kada krenu u ribičiju u tzv zlovensko more...

GE
Genivatreni
08:50 27.01.2018.

Vladu na brod i neka idu ovak vikend na ribarenje na polovicu Savudriske vale

BS
@bserver
08:38 27.01.2018.

državni integritet je narušen agresijom susjedne zemlje. Vlada RH mora uzvratiti reciprocitetom te ulazak slo policije smatrati oružanom provokacijom koju treba onemogućiti uporabom oružanih snaga RH, uključivo vojsku! NEDOPUSTIVO je mirno promatrati tuđu policiju kako šikanira i "kažnjava" hrvatske ribare! Ako Vlada ne zna, može ili ne želi odgovoriti na provokacije, neka podnese kolektivnu ostavku. Drugog rješenja nema!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije