Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sastanak vladajuće koalicije poslije dva mjeseca šutnje

Raspravljat će o mjerama za izlazak iz krize, a mogli bi se dotaknuti i govora Ive Josipovića te objave Registra branitelja
17. travnja 2010. u 19:36 3 komentara 2 prikaza
jadranka kosor i josip friščić
Foto: Željko Hladika

Pošto više od dva mjeseca nisu zajedno sjeli za stol, premijerka Jadranka Kosor okupit će u ponedjeljak čelnike vladajuće koalicije. Sastanak nije izravno povezan s gungulom oko govora predsjednika Josipovića, ali zacijelo će dotaknuti i to s obzirom na to da jedinstvena stava HDZ-a, HSS-a, HSLS-a i SDSS-a – nema. Jednako je i s objavom Registra branitelja pa bi sudionici i tu temu mogli "okrznuti".

– Da nije stigao poziv, sami bismo zatražili sastanak jer neke stvari jednostavno ne funkcioniraju – kazao je jedan od čelnika vladajućih stranaka. Jadranka Kosor, Josip Friščić, Darinko Kosor i Milorad Pupovac posljednji su put sjeli za stol 11. veljače, a tema je bila pomoć gospodarstvu i ustavne promjene. Otad je Vlada donijela niz zakona o kojima koordinacija vladajuće koalicije nije raspravljala. I to smeta HDZ-ovim koalicijskim partnerima bez obzira na to što njihovi ljudi sjede u Vladi i dižu ruke za te zakone. Unatoč tome, trenutačno ne postoji ni teorijska šansa da Vlada ostane bez podrške u Saboru.

 

Ilustracija
VAŽNO
Imate atmosferski bojler? Ovo su neke stvari na koje treba paziti kako biste izbjegli tragične posljedice

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    Splićo,je ljigo se boji za svoju fotelju i nebi se iznenadija da pri padu ove vlade priđe u hdz.A takvi njima i tribaju jer su svi isti.

  • -obrisani-:

    U biti, u najvećoj je panici Friščić jer je svjestan da gubitkom vlasti HSS doživljava sudbinu sličnu HSP-u, a gubi i političku zaštitu u slučaju \"Podravka\". Uz to je i prokazan kao lažni branitelj. Nervoza Friščića je očita i sve ... prikaži još! manje se vidi izlaz.......

  • manoxxl:

    spličanine ne brini se ti za HSS brini ti radije za svoje. Navedi mi primjer ijednog člana HSS-a protiv kojeg je podnesena kaznena prijava, što se nebi moglo reći za ostale. Friščić je lažni branitelj po nekim tvojim kriterijima koje ti priželjkuje.