Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vesna pusić:

"Sankcije Siriji štete gospodarstvu RH, ali branimo ljudska prava"

Pusić (1)
Foto: Tomislav Krasnec/VLM
1/7
27.02.2012.
u 11:28

Spremni smo i Beogradu i Prištini pomoći u reformama pojedinih segmenata društva, rekla je na sastanku Vesna Pusić.

– Iako sankcije Siriji za nas nisu bezbolno pitanje jer postoje izravne posljedice na naše gospodarske interese, Hrvatska je svejedno spremna stajati na poziciji obrane ljudskih prava i sankcioniranja sirijskog režima – rekla je ministrica Vesna Pusić u ponedjeljak u Bruxellesu na sastanku Vijeća ministara vanjskih poslova EU, koje je uvelo dodatne sankcije Siriji. Hrvatska ministrica javila se za riječ u toj raspravi i objasnila da je Hrvatska već uvela u svoj pravni sustav sankcije koje je Vijeće EU bilo izglasalo i zbog kojih je Ina privremeno ugasila svoje vrlo profitabilno sirijsko naftno polje.

Ministri vanjskih poslova EU podržali su jučer odluku o davanju statusa kandidata Srbiji, koja bi službeno trebala biti donesena na summitu EU krajem tjedna. Istovremeno su podržali i ideju da se izradi studija koja bi procijenila u kojoj je mjeri Kosovo spremno za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

– I za jednu i za drugu zemlju Hrvatska ima najupotrebljivije iskustvo. Možda ne najbriljantnije, ali najkorisnije jer je to iskustvo najsličnije problemima s kojima će se oni susretati. Mi smo im spremni pomoći u reformama pojedinih segmenata društva – rekla je ministrica Pusić.

Komentara 56

AL
AlienattacK
20:00 27.02.2012.

Koji lažni osmijesi, kakvo licemjerje, ma vide Dvobnjaka......

LA
lanica
11:48 27.02.2012.

samo da ova naša ništa tamo ne priča

TO
Toni50
11:47 27.02.2012.

Shvatili smo Vesna če odlučiti jel srbija dobija status ili ne i to je sve . kako če odlučiti vidjet čemo ? O siriji če razgovarati samo drugi če odlučiti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije