Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sanader najradije govori 'iz glave'

17.09.2008.
u 19:26

U Sanaderovu kabinetu samo je nekoliko savjetnika, listom zaduženih za vanjsku politiku, pa se premijeru nerijetko prigovara što se nije okružio s više stručnjaka za pojedina područja poput ekonomije, prava, unutarnje politike... No u Banskim se dvorima na to gleda drukčije, pa se dapače ističe ta razlika u odnosu prema predsjedniku države koji ima mnogo savjetnika.

Ako su mu potrebna stručna znanja, premijer ih može uvijek dobiti iz ministarstava. Za razliku od predsjednika države, on ima logistiku u svim resorima kaže Sanaderov bliski suradnik.

Jasno da u tako posloženu timu nema posebna pisca govora. Oni koji sudjeluju u pisanju govora premijeru će predložiti teze i nacrt teksta, no on je uvijek taj koji oblikuje konačnu verziju.

Još češće, on će ostaviti napisani tekst po strani, a govor održati "iz glave". U Sanaderovu su savjetničkom timu Davor Stier, Steven Brkich i Mirna Zelić Pokaz. Stier je donedavno radio u Hrvatskoj misiji pri NATO-u, M. Zelić je također došla iz MVP-a, a Steven Brkich odrastao je u SAD-u, te je u Zagreb došao s diplomom Sveučilišta u Pittsburghu i pravosudnim ispitom. Brkicheva su "specijalnost" Sanaderovi govori na engleskom. (D. K.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije