Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trebaju pomoć

Sa strahom čekaju Božić jer Snoopy ostaje bez privremenog doma

Foto: Privatani album
1/6
09.12.2021.
u 11:30

Zagrebačka udruga Dog&Go preuzela je brigu o 11-godišnjem psu pronađenom u Sesvetama, osigurali su mu liječenje, ali pas uskoro gubi smještaj

Ime mu je Snoopy, ima 11 godina i nema dom. Kad je pronađen na ulici u svoj dom primile su ga mlade studentice veterine, no one uskoro odlaze iz Zagreba i Snoopy više neće imati ni privremeni smještaj.  
Pronađen je nedavno u blizini jednog autosalona u Sesvetama, zavezan špagom za stup. Kako je tamo dospio nitko ne zna. Nakon otkrića da ima čip svi su se ponadali da je samo pobjegao, no ipak nije bilo tako.
– Osim broja čipa nismo ništa znali, nije bilo podataka o vlasniku. Otkrili smo u kojoj veterinarskoj ambulanti je pas čipiran i došli do vlasnika. Zapravo, saznali smo da je vlasnik prije sedam godina otišao iz Hrvatske, a pas je ostao kod njegovih roditelja – priča Adriana Markota, predsjednica zagrebačke Udruge za zaštitu životinja "DOG & GO" koja je preuzela brigu o psu. Uspjeli su saznati gdje žive roditelji, a u razgovoru s njima doznali su da je Snoopy godinama živio u krugu tvrtke u kojoj je radio otac bivšeg vlasnika. Kad je on otišao u mirovinu, Snoopy je i dalje ostao u tom dvorištu. Tvrtka je u međuvremenu propala, a gdje je nestao Snoopy i kako se sad pojavio u Sesvetama nije im znao objasniti. Samo je rekao da je mislio da pas više nije živ, a nakon toga potpisao da ga više ne želi.

Foto: Privatni album


– Pronašle smo mu smještaj i odmah ga odvele veterinaru jer je mokrio krv. Na sreću, pretrage nisu pronašle tumor već tešku i dugotrajnu upalu mokraćnih puteva. Snoopy je sada na terapiji, puno je bolje, ali još neko vrijeme mora piti antibiotike. Inače je divan i umiljat, ljude obožava, voli pse, ali ne i mačke. U stanu je jako pristojan i  ništa ne uništava – kaže nam Adriana i dodaje da dugo nije vidjela tako umiljato stvorenje. Najvažnije im je pronaći mu barem privremeni smještaj, u ovom je do 20. prosinca, a bile bi najsretnije kad bi netko u Snoopyju prepoznao svog novog prijatelja.
Želite li pomoći ovoj mladoj zagrebačkoj udruzi, koja je u samo nekoliko mjeseci otkad je osnovana udomila 50-ak pasa, možete se javiti na mobitel 091/62-03-228. Možete im pisati na doggo.hr@gmail.com, a o njihovom radu možete pročita i na Facebook stranici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije