Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjena pravila

S ulaskom u EU dolaze i nove zdravstvene iskaznice

\'kartica_nnn_unu_251111\'
25.11.2011.
u 20:51

Izrada svake europske iskaznice stajat će manje od kunu, a troškove će pokriti Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje

Odmah nakon ulaska Hrvatske u EU Hrvati će od HZZO-a moći dobiti europsku karticu zdravstvenog osiguranja. Riječ je, objašnjava šef HZZO-a Tihomir Strizrep, o iskaznici koje će građanima omogućiti da se u zemljama EU koriste neodgodivom zdravstvenom pomoći kao da se nalaze u svojoj zemlji.

– Na isti način stranci će koristiti neodgodive zdravstvene usluge u Hrvatskoj – objasnio je.

Izgled iskaznice propisan je europskim zakonodavstvom, a jednaka je za odrasle i djecu.

– Izrada svake stajat će manje od kune, a troškove će pokriti HZZO – istaknuo je Strizrep i dodao da će se status osiguranika provjeravati EESSI-jem – jedinstvenim elektroničkim sustavom za razmjenu podataka koji će povezati HZZO, REGOS i Bruxelles.

Nadamo se da ćemo stare zdravstvene do 2013. zamijeniti osobnom iskaznicom, a razgovori s MUP-om počeli su prije šest mjeseci – rekao je Strizrep.

Komentara 14

TE
tester
20:59 25.11.2011.

kako to da europske koštaju 1 kunu,a one naše stare koštale su 7 kuna??? ili je 6 završilo u hdzu...

LU
lutomirski
21:22 25.11.2011.

bolje bi bilo da oni prvo naprave referendum i onda pricaju o novim karticama, a prije kartica trebali bi prvo urediti zdravstvo, jer tu je veliki kaos, zasto ljudi moraju cekati satima da dodu nared?????

OB
-obrisani-
07:52 27.11.2011.

Iz dana u dan, iz dana u DAN u EU je sve gore i gore hoćemo li stići doći na išta ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije