Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojna parada

Rusija pojačava ratnu mornaricu s 26 novih brodova

Foto: Reuters
29.07.2018.
u 20:27

Ruske rakete Kalibr, dometa 1900 kilometara, ekvivalent su američkim krstarećim raketama Tomahawk

Rusija će ove godine pojačati svoju ratnu flotu s 26 novih brodova, od kojih će četiri biti opremljena krstarećim raketama "Kalibr", objavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Sveukupno će 2018. ratna mornarica biti bogatija za 26 novih brodova, od kojih će četiri nositi krstareće rakete Kalibr", rekao je Putin na proslavi dana mornarice u Sankt Peterburgu.

Rakete "Kalibr", dometa 1900 kilometara, ekvivalent su američkim krstarećim raketama "Tomahawk", a posljednjih su godina bili korištene u ruskim zračnim udarima na ciljeve u Siriji. Ispaljivane su s ruskih ratnih brodova stacioniranih u Sredozemlju.

1/11

Zapovjednik Crnomorske ruske flote stacionirane u Sevastopolju, viceadmiral Aleksandar Moisejev, kazao je da će njegove snage do kraja godine biti pojačane za šest novih brodova.

Putin je u nedjelju ujutro prisustvovao velikoj paradi na rijeci Nevi u kojoj je sudjelovalo 39 brodova, 40 borbenih zrakoplova i helikoptera te oko 4000 vojnika.

 

Komentara 42

UU
uhljeb u holdingu
22:34 29.07.2018.

Jel i ovi idu na drva ?

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
23:05 29.07.2018.

Srbi odmah zatražili jedan brod pa ih Rusi podsjetili da nemaju mora ( ode drugo oko u nato pakt )

PU
paul-umpe
07:55 30.07.2018.

Tko je od vas koji komentirate zadnji put kupio ruski proizvod???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije