Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Rumunjska zainteresirana za hrvatsko naoružanje

Sve o čemu se priča u Berlinu, Parizu i Bruxellesu i Hrvatska osjeća na svojim granicama
14. lipnja 2018. u 12:48 3 komentara 802 prikaza
Davor Božinović
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Rumunjska policija, koja poput Hrvatske nadzire vanjsku granicu EU, zainteresirana je za nabavu hrvatskog naoružanja i opreme za specijalne namjene, istaknuto je na sastanku hrvatskog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića s rumunjskom kolegicom Carmen Daniela Dan.

Migrantska ruta Ministar Božinović: Hrvatska neće postati 'hot spot' za migrante

Dvoje ministara sastalo se u četvrtak u Bukureštu uoči sastanka Salzburškog foruma, neformalne skupine zemalja srednje i istočne Europe koja potiče suradnju u pitanjima vezanim za unutarnju sigurnost.

Rumunjska policija koja samo na zaštiti granica ima oko 13000 ljudi, a strateški joj je cilj ulazak u Šengen, planira ulaganja u zaštitnu opremu. Veliki interes rumunjska ministrica iskazala je za kupnju pištolja karlovačke tvrtke HS Product, ali i zaštitnih kaciga i opreme.

Davor Božinović SUSRET S KOLEGAMA Božinović do kraja tjedna u Izraelu, Rumunjskoj i Njemačkoj

Na sastanku je istaknuto da Rumunjska i Hrvatska nemaju otvorenih pitanja te da je dobra suradnja izražena u kulturnoj i gospodarskoj te posebno u policijskoj suradnji.

Izrečena je uzajamna podrška za ulazak u šengenski prostor, uz ocjenu da se zajednička europska sigurnost grad na njenim vanjskim granicama, posebno u svjetlu pojačanih trendova ilegalnih migracija.

"Sve o čemu se priča u Berlinu, Parizu i Bruxellesu i Hrvatska osjeća na svojim granicama", kazao je Božinović, dodajući da Hrvatska u tim naporima očekuje rumunjsku potporu.

Davor Božinović
1 / 9
Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske
Davor Božinović izazov Božinović: U borbi protiv ilegalnih migracija najvažnija je suradnja u susjedstvu Na pragu novog migrantskog vala Kritične točke preko kojih ilegalci ulaze u Hrvatsku
Učenici prvog dana škole
POTVRDILO MINISTARSTVO
Stigla je konačna odluka: Učenici idu na tjedan dana dulje zimske praznike ove godine
Zaklada Novo Sutra
Altruizam, a ne egoizam
Projekt koji će pogurati čitavu generaciju mladih