Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEZIV ZLOČIN U BISAGU

Ručnom bombom u stanu ubio ženu i sebe: 'Još mi ne ide u glavu što mu je došlo'

storyeditor/2023-07-01/PXL_010723_101196358.jpg
Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/2
01.07.2023.
u 18:40

Kći, koja je živjela s majkom, uspjela je pobjeći, kaže mještanin užasnut tragedijom u Bisagu

U Bisagu, selu u Varaždinskoj županiji, u petak u 23.40 sati začula se eksplozija. U stanu je 56-godišnji muškarac aktiviranjem ručne bombe ubio 48-godišnju ženu i sebe.

– Čuo sam da je upao u stan i aktivirao ručnu bombu, ubio moju poznanicu i sebe. Kći, koja je živjela s majkom u stanu, uspjela je pobjeći – kaže nam mještanin užasnut tragedijom u Bisagu. To je malo naselje u kojem se svi poznaju. Kaže da je počinitelj bio problematičan. Ne zna jesu li on i žena koju je ubio prije bili u vezi. Ona i kći živjele su, kaže, same u stanu.

– Ja nisam čuo eksploziju, ali znam da neki jesu. Vidio sam ujutro policijska vozila – dodaje. Bisag je selo u općini Breznici, s nešto više od 130 stanovnika.

VEZANI ČLANCI:

– Poznavao sam oboje, ali ne mogu vam ništa reći. U velikom sam šoku i još mi ne ide u glavu što mu je došlo. Ne mogu... – rekao nam je drugi mještanin. U selu kažu da 56-godišnjak i osam godina mlađa žena nisu bili u braku. Očevid na mjestu događaja proveo je zamjenik županijske državne odvjetnice u Varaždinu uz stručnu pomoć policijskih službenika.

– Tijela poginulih po nalogu zamjenika županijske državne odvjetnice prevezena su na Odjel za patologiju Opće bolnice u Varaždinu, gdje će se provesti obdukcija – izvijestila je Policijska uprava varaždinska.

To, nažalost, nije bio jedini slučaj femicida u posljednjih nekoliko mjeseci. U svibnju je u obiteljskoj kući u Petrinji pronađeno beživotno tijelo 45-godišnje žene, a policija je uhitila njezina 52-godišnjeg supruga. U Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj rekli su da postoji osnovana sumnja da je 17. svibnja oko podneva došao u obiteljsku kuću u Ulici Stjepana Radića u Petrinji i iz “niskih pobuda nasilno usmrtio 45-godišnju ženu”.

Prije desetak dana u stanu u Zaprešiću 29-godišnjak je oštrim predmetom usmrtio 30-godišnju članicu obitelji, a sebe je teško ozlijedio u pokušaju samoubojstva. Radilo se o njegovoj slijepoj supruzi. Tom je zločinu prethodila bračna svađa, rekli su susjedi koji su čuli povišene tonove iz stana u Zaprešiću. Što je prethodilo zločinu u Bisagu u petak u kasnim večernjim satima, je li povod bila bolesna ljubomora ili nešto drugo, utvrdit će istraga koja je u tijeku.

Komentara 7

Avatar barba_arba
barba_arba
14:05 02.07.2023.

Zač se na ovakve vijesti ne ukine mogućnost komentiranja?

SL
slavenZadravec
19:56 01.07.2023.

Pretpostavljam da žena nije priznavala njegov autoritet u braku. Takve bi trebalo prepoznati i zaustaviti prije nego učine ovakvo nešto.

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
19:44 01.07.2023.

Život na balkanu je težak i jadan pa hrvatski ljudi shvate da su navodno svoji na svome I izgube nadu, dišpeti i volju da se dalje muće i pate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije