Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

RTL objavio snimku Mesićevog prekinutog intervjua

stjepan mesic
Darko Gorenak
11.02.2010.
u 22:17

Predsjednik Stjepan Mesić u četvrtak je prvi put u 10 godina na toj dužnosti prekinuo intervju. To je učinio za intervjua koji je davao novinarki RTL-a Ivani Brkić i isprovociran rekao da mu je “dosta tih sranja”.

Snimljeni intervju RTL je emitirao u nedjeljnim vijestima.

Tri puta u nešto manje od pola sata intervjua predsjednik Stjepan Mesić negodovao je zbog pitanja novinarke RTL-a. Najprije mu je zasmetalo pitanje o stanu premijerke Jadranke Kosor.

Mesić je, naime, tvrdio da je stan premijerke Jadranke Kosor spominjao samo u kampanji 2005., a novinarka je inzistirala na tome da je Mesić i 2007. godine povlačio pitanje na koji je način Kosor došla do stana. Unatoč negodovanju, intervju je u tom trenutku nastavljen.


Nakon toga na red su došla pitanja o aferi Podravka. Novinarka je inzistirala da Mesić odgovori zašto je najprije tvrdio da nikoga nije zvao u vezi s pozajmicom Srđanu Mladiniću, a nakon toga priznao da je zvao predsjednika uprave Podravke Zdravka Šestaka. Iako je predsjednik već tada bio poprilično ljutit, intervju je nastavljen. Sve dok na red nisu došla pitanja o glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću.

Novinarka RTL-a upitala je predsjednika na odlasku podržava li Bajića jer ga on “nečim drži u šaci”.

“To je glupo pitanje”, odgovorio je Mesić. Ipak, novinarka je inzistirala na odgovoru. Predsjednik je tada skinuo mikrofon pričvršćen za ovratnik sakoa, bacio ga i krenuo prema vratima.

S vrata je TV ekipi poručio: “Dosta mi je tih sranja.”

Komentara 263

OB
-obrisani-
10:47 12.02.2010.

Jov@KaraMust@fu \"Duče! Moja bezgranična odanost prema Vama mi, nadam se, daje za pravo da, u nečemu, odstupim od strogog vojničkog protokola. Zato i žurim da Vam opišem jedan dogadjaj kojemu sam, unazad tri sedmice, lično prisustvovao. Obilazeći sreska mesta Stolac, Čapljinu i Ljubinje (izmedju 60 i 130 km severno od Dubrovnika) – saznam od naših obaveštajnih oficira da su Pavelićeve ustaše, prethodnog dana, počinile neki zločin u jednom selu (Prebilovci), i da će, kada se to pročuje, okolni Srbi ponovo da se uznemire. Nedostaju mi reči da opišem ono što sam tamo zatekao. U velikoj školskoj učionici, zatekao sam zaklanu učiteljicu i 120 njenih učenika! Nijedno dete nije bilo starije od 12 godina! Zločin je neumesna i nevina reč – to je prevazilazilo svako ludilo! Mnogima su odsekli glave i poredjali ih po djačkim klupama. Iz rasporenih utroba ustaše su izvukle creva i, kao novogodišnje vrpce, rastegli ih ispod plafona i ekserima ukucali u zidove! Roj muva i nesnošljiv smrad nisu dozvoljavali da se tu duže zadržimo. Primetio sam načeti džak soli u ćošku i zgranuto ustanovio da su ih klali polako, soleći im vratove! I taman kad smo odlazili, u zadnjoj klupi se začulo dečje krkljanje. Pošaljem dvojicu vojnika da vide šta je. Izneli su jednog djaka, još je bio u životu, disao je sa napola presečenim grkljanom! Svojim kolima odvezem to jadno dete u našu vojnu bolnicu, povratimo ga svesti i od njega saznamo punu istinu o tragediji. Zločinci su najpre, na smenu, silovali učiteljicu Srpkinju (ime joj je Stana Arnautović) i onda je, pred decom ubili. Silovali su i devojčice od osam godina. Za sve to vreme, pevao je silom dovedeni orkestar cigana i udarao u tambure! PS. Uvek ste bili nepobedivi ratnici u sudaru sa ženama i decom. Ništa ti ne razumeš oko poštovanja mrtvih I sličnih stvari.

OB
-obrisani-
20:36 12.02.2010.

Mesicu je postalo neugodno. Svoje lopovluke prikriva kojekakvim aferama koje ne postoje

Avatar sizif
sizif
08:13 12.02.2010.

Otkud Mesicu prsten na ruci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije