Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTARSTVO ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I ŠPORTA NAJAVLJUJE:

Roditeljima budućih srednjoškolaca ušteda od tri milijuna kuna

17.02.2009.
u 15:17

Zahvaljujući suradnji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Središnjeg državnog ureda za upravu, od slijedeće školske godine prilikom upisa u srednju školu neće više biti potrebno donositi domovnicu i rodni list.

Naime, te će dokumente škole dobivati u elektroničkom obliku izravno od Središnjeg državnog ureda za upravu. S obzirom na dosadašnje uobičajene troškove izrade tih dokumenata, roditeljima će na ovaj način biti ušteđeno više od 3 milijuna kuna, stoji u priopćenju ministarstva.

U travnju prošle godine, Vlada RH donijela je zaključak prema kojemu Središnji državnu ured za upravu svim srednjoškolskim ustanovama treba omogućiti pristup svojoj elektroničkoj bazi podataka. Po donošenju tog zaključka, pokrenuta je pilot faza zajedničkog projekta MZOŠ-a i Državnog ureda u kojem je sudjelovalo 87 srednjih škola.

Projekt će u svojem punom opsegu započeti od srpnja ove godine, kada će sustav elektroničke razmjene traženih dokumenata kod upisa nove generacije učenika prvih razreda primjenjivati sve srednje škole u Hrvatskoj.

Uz smanjenje troškova za roditelje, ovakav sustav značajno će doprinijeti smanjenju redova u matičnim uredima koji su do sada izdavali tražene dokumente.

(S.M.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije