Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČNA POGREŠKA

Čestitka je napravljena za djecu od dvije godine, ali postoji problem

Birthday Card
Twitter.com/spenley
06.04.2018.
u 11:40

Rođendanska kartica, namijenjena maloj djeci, zbunila je ljude koji su otkrili nešto neobično u uputama.

Mnogo proizvoda često dolazi u paketu sa zdravstvenim i sigurnosnim uputama. Pogotovo kada je riječ o artiklima koji su ciljano napravljeni za malenu i znatiželjnu djecu koja vole rastavljati stvari, stavljati ih u usta i generalno istraživati svijet oko sebe. 

Roditelji se stoga navikavaju na dobna ograničenja i naredbe kako bi zadržali određene proizvode podalje od svoje djece. Ali jedna rođendanska kartica, namijenjena maloj djeci, zbunila je ljude koji su otkrili nešto neobično u uputama.

Čestitka je konkretno napravljena za djecu od dvije godine, a na prednjoj strani ima lava čiji se jezik miče kada se čestitka ljulja. Poprilično slatko. Koji dvogodišnjak ne bi bio očaran ovim proizvodom?

Nije prikladno za djecu mlađu od tri godine

Jill Cooper, čovjek koji je pogrešku uočio, jako se iznenadio kada je doznao da kartica ipak nije "sigurna". Bivši upravitelj vrtića rekao je za The Sun: "Dok sam stavljao čestitku u omotnicu, uočio sam upozorenje i šokirao se viđenim". 

"Pretpostavljam da se dijelovi mogu izgubiti i upravo tu dolazi do mogućnosti gušenja", zaključuje Copper.

Komentara 1

RE
reborn
14:34 06.04.2018.

Čestitka je upravo ono što roditelji zamišljaju kao slatko za svoje 2-godišnje dijete. Uputa kako nije za djecu mlađu od 3 godine je bolna stvarnost kako se čestitka može lako potrgati, razmočiti od sline, te kako papir može lako završiti u grlu i uzrokovati gušenje, odnosno kako boja i papir nisu sigurni za lizanje/grickanje/žvakanje i sve one stvari koje bebe normalno rade sa svijetom oko sebe kad imaju 2 godine. Primjerice, da je napravljena od čvrste plastike sa bojama koje se ne mogu lako skidati, onda ne bi bilo ovog dobnog ograničenja, ali onda bi bila 2-3 puta skuplja, pa je roditelji ne bi kupovali, a proizvođač čestitke to ipak radi da zaradi novce... Što ćeš, stvarnost nikad nije crno-bijela...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije