Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
K. GRABAR-KITAROVIĆ:

'Rješenje za ukrajinsku krizu mora biti političko, a ne vojno'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
07.05.2014.
u 17:33

Grabar-Kitarović je upozorila da Rusija manipulira pobunjenicima na istoku Ukrajine

Kriza u Ukrajini rat je ideja, ne vojski, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović, pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju, u ponedjeljak tijekom gostovanja na sveučilištu Yale u New Havenu, prenosi New Haven Register.

Grabar-Kitarović je upozorila da Rusija manipulira pobunjenicima na istoku Ukrajine fabriciranim prijetnjama miješanja Zapada te rekla da zapadne demokracije moraju boriti probiti taj zid propagande.

– Istina nije uvijek u sredini, laži su nekad samo laži – rekla je Grabar-Kitarović.

Objasnila je kako snage NATO-a nemaju pravnu osnovu za ulazak u Ukrajinu jer ta zemlja nije njihova članica, pa im preostaju potezi poput jačanja susjednih saveznika, što uključuje postavljanje više zračnih snaga u baltičkim državama i prebacivanje dijela vojnih sredstava na Baltičko i Crno more.

– Ne vidimo vojno rješenje za ovu krizu. Rješenje mora biti političko – rekla je. Dodala je ako je kriza u Ukrajini poziv za buđenje za NATO i Zapad te da neke članice NATO-a nisu vjerovale da se ruska invazija događa, čak i nekoliko dana nakon početka krize, jer nisu mogli vjerovati da se takvo što može dogoditi u 21. stoljeću.

>> Grabar-Kitarović: Nijedna međunarodna funkcija nije mi važna kao domovina

Komentara 31

KA
karambita
17:53 07.05.2014.

Prica nebuloze i po naredju Nata i Amera. Zna ona dobro tko je to sve zakuhao, ali vazniji su dolari od istine

Avatar anticenzura
anticenzura
18:24 07.05.2014.

Danas su miroljubivi Svicarci u Moskvi sa Putinom u diplomaskoj posjeti, Ruski Predsjednik je vec dao naredbu da se zaustavi Referendum. Da se pita ove iz NATO-a, oni bi sutra digli masineriju u zrak, sreca pa se samo njih ne pita.

Avatar superhik74
superhik74
18:49 07.05.2014.

Rjesenje za "Ukrajinsku krizu" cemo tek vidjeti, medjutim rjesenja za njezinu potpunu zbunjenost i ne razumjevanje nicega nego ponavljanje necijih tudjih recenica, na zalost, nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije