Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJASNILI RAZLOGE

Rimac Grupa nije predala financijsko izvješće za 2021., tvrtka morala platiti kaznu

Zagreb: Utrke ubrzanja sudionika Supercar Owners Circlea
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
15.12.2022.
u 18:28

Iako nisu potvrdili o kolikim se iznosima kazne radi, za nepredaju izvješća inače se iznosi kreću od 10 do 100 tisuća kuna za pravnu osobu te 5 do 20 tisuća kuna za odgovornu osobu

U hrvatskim se medijima danas pojavilo izvješće o tome da je Rimac Grupa prekoračila rok za predaju financijskog izvješća za 2021. godinu zbog čega moraju platiti kaznu. Iz Rimac Grupe su nam potvrdili kako su zakasnili s predajom dokumenata za 2021. godinu, te dodaju kako su kaznu već platili, a dokumente će poslati uskoro. 

''Tijekom 2021. smo tvrtku Rimac Automobili razdvojili na Bugatti Rimac (koja je preuzela ‘hypercar’ poslovanje Rimac Automobila te francuskog proizvođača automobila Bugatti) i Rimac Technology. Kasnije, početkom 2022., Rimac Automobili d.o.o. mijenja ime u Rimac Group d.o.o. kao holding tvrtka prethodno navedenima.

Istovremeno smo odradili dvije runde financiranja s preko 600 milijuna eura investicije prikupljeno tijekom 2021. i 2022. te smo implementirali novi ERP sustav za sve tri tvrtke. Navedeni procesi su vrlo opsežni i složeni te smo radi njih i radi dostupnosti revizora zakasnili s predajom revizorskog izvještaja, za što smo i platili predviđenu kaznu. Izvješće ćemo predati u narednim mjesecima'', naveli su.

>> VIDEO Mate Rimac poručio hejterima: 'Briga me, mrzite i pljujte koliko želite'

Komentara 19

DU
Deleted user
16:17 15.12.2022.

Šta FBI kaže o ovoj "tvrtki" odnosno o mašini za pranje

DI
did_Iva
16:32 15.12.2022.

Klupko se počelo odmotavati.. Što je sljedeće? Prodaja tvrtke samom sebi, s adresom nekog otoka u južnim morima, jer se u Hrvatskoj "ne može raditi"?

LO
Lolita3
16:00 15.12.2022.

Svaka ozbiljna firma, bilo mala ili velika, vrlo ozbiljno shvaća svoju obavezu za predaju ovih Financijskih izvješća. Ovo neozbiljno i smiješno obrazloženje kao bla bla bla razlog za nepredaju, samo povećava sumnju da se radi o mutnom liku i mutnom poslovanju u koje država utapa milijarde. Spajanja, rastavljanja i sl. su smiješni razlozi, vjerojatno niti nemaju nikakvo knjigovodstvo, ne znam kako samo Porezna uprava žmiri na sve to?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije