Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
filozofski fakultet

Rektor Boras suspendirao dekanicu Vlahović-Štetić, njezinu dužnost preuzeo Miljenko Šimpraga

Foto: PIXSELL
1/4
08.07.2020.
u 14:26

Vlahović-Štetić optužena je za mobing Ante Čovića, danas prorektora

Miljenko Šimpraga, profesor Veterinarskog fakulteta i prorektor Sveučilišta za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije odlukom Damira Borasa, rektora Zagrebačkog sveučilišta, imenovan je obnašateljem dužnosti dekana zagrebačkog Filozofskog fakulteta.  

Odluka o tome imenovanju uslijedila je nakon što je, podsjetimo, prije nekoliko mjeseci započeo izbor za novog dekana Filozofskog fakulteta. Za to se mjesto najprije kandidirao profesor Neven Jovanović, no Senat sveučilišta odbio je prihvatiti njegov program za čelno mjesto spomenute visokoobrazovne ustanove. Neven Jovanović imao je u svojoj kandidaturi podršku aktualne dekanice Vesne Vlahović Štetić koja je sada odlukom Borasa smijenjena i zamijenjena Šimpragom. Naime, neprihvaćanjem Jovanovićeva programa Filozofski je fakultet predložio svog obnašatelja dužnosti Dragana Bagića do izbora novog dekana, no ni to ime Sveučilištu nije bilo po volji pa je rektor Damir Boras, po ovlastima, sam imenovao vršitelja dužnosti – Šimpragu. 

Time je Vlahović Štetić postala bivša dekanica Filozofskog, a osim što joj mandat istječe, kao ključno obrazloženje njezine smjene sa Zagrebačkog sveučilišta navode pravomoćnu presudu Županijskog suda po kojoj je dekanica optužena za mobing Ante Čovića, danas prorektora, a tadašnjeg zaposlenika Filozofskog fakulteta. Kako piše u Borisovoj odluci, ali i u presudi, Vlahović Štetić vršila je mobing nad Čovićem u sferi komuniciranja, održavanja socijalnih odnosa i kvalitete profesionalnog statusa. 

Sada Šimpragu mora potvrditi Senat Sveučilišta, što neće biti nimalo problematično jer ga je predložio Boras, a u razdoblju od najviše četiri mjeseca mora se provesti novi izbor dekana Filozofskog fakulteta.

Večernji list pokušao je kontaktirati Šimpragu i pitati kako će s Veterine biti obnašatelj dužnosti na Filozofskom fakultetu, no na naše telefonske pozive nije odgovarao. Na pozive nije odgovorila ni smijenjena dekanica Vesna Vlahović Štetić koja je za portal srednja.hr poručila da će danas isprazniti svoj dekanski ured. 

Komentara 9

Avatar Оѕvetnik Еrnesta Fulira
Оѕvetnik Еrnesta Fulira
14:49 08.07.2020.

Filozofski fakultet je notorno i tradicionalno leglo i inkubator “intelektualnih” kadrova koji razmisljaju protuhrvatski i protukrscanski. Filozofski fakultet treba procistiti od tog toksicnog otpada i napraviti iz njega ustanovu koja ce generirati intelektualce sa mentalitetom i svjetonazorom koji dijeli vise od 75% gradjana Hvatske. Dosta je ljevicarenja na FFZGu.

FE
fevado
15:31 08.07.2020.

Prestao sam s uredom i sada. Radim od kuće 175 sati po satu radeći od kuće radeći ovaj jednostavan kućni posao na mreži. Zarađujem 22854 USD mjesečno radeći na mreži 4 sata dnevno. preporučio sam ti da probaš. nećete izgubiti ništa, samo ga isprobajte na sljedećoj web stranici i zarađujete svakodnevno ... Za više detalja ..............➤➤➤➤   cutt.ly/NyvKMnJ  

TO
ToTu
13:36 11.07.2020.

Kad te umirove po sili zakona, a onda proradi taština, jal i neodgovornost desi se totalno sr..nje tzzv. elite sveučilišta u ZG .... Dno dna od rektora i suradnika koji su tu došli ZNA SE .... I zaostalost i zatucanoost autokrata u skladu sa njims samima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije