Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski sveučilišni sindikat:

'Dekanica Vlahović-Štetić treba dati ostavku zbog uznemiravanja Čovića'

Vesna Vlahović-Štetić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/3
13.12.2019.
u 13:48

Sud je naložio Filozofskom fakultetu u Zagrebu da profesoru Čoviću na ime naknade neimovinske štete zbog višestruke povrede prava osobnosti isplati 25.000 kuna s kamatama i da naknadi parnične troškove u iznosu od 11.250 kuna

Općinski radni sud u Zagrebu nepravomoćnom presudom  utvrdio da je dekanica Filozofskog fakulteta u Zagrebu Vesna Vlahović-Štetić uznemiravala djelatnika Filozofskog fakulteta Antu Čovića od početka svoga dekanskog mandata 2017. god. pa čak i nakon što je u studenom 2018. prestao biti zaposlenikom Filozofskog fakulteta.  

S tim je razlogom Hrvatski sveučilišni sindikat pozvao Vesnu Vlahović-Štetić da, u skladu sa statutom Filozofskog fakulteta, podnese neopozivu ostavku na dužnost dekanice.

- U sustavu znanosti visokog obrazovanja nije zabilježen slučaj mobinga u razmjerima kakvi su opisani u ovoj presudi. Sindikat podsjeća da je zbog takvog vođenja drastično srozan ugled ove nekada prestižne institucije što se odrazilo i na padu interesa studenata za upis na Filozofski fakultet. - stoji u priopćenju sindikata.

Sud je naložio Filozofskom fakultetu u Zagrebu da profesoru Čoviću na ime naknade neimovinske štete zbog višestruke povrede prava osobnosti isplati 25.000 kuna s kamatama i da naknadi parnične troškove u iznosu od 11.250 kuna.

VIDEO Prosvjed studenata i profesora Filozofskog fakulteta 2016.

Komentara 1

OB
ObrenM
16:06 13.12.2019.

Zla babetina.Blago njenom muzu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije