Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filmovi Mediterana

Recesija je smanjila program, no filmovi kvalitetni kao i prije

'pixsell-hrvatska-split-12.05.2010.-split kinoteka zlatna vrata presica najava za festival mediteranskog filma koji ce biti odrzan u kinoteci zlatna vrat i u ljetnom kinu bacvice na presici su bili di
'Nino Strmotic/PIXSELL'
13.05.2010.
u 09:20

Uz projekcije najboljih filmova Mediterana, Festival će donijeti i niz zanimljivih predavanja, radionica, druženja...

Filmofili će opet doći na svoje od 24. svibnja zahvaljujući Festivalu mediteranskoga filma koji se treći put održava u Splitu.

Otvorit će ga projekcija "Soul Kitchena", nagrađivana uratka redatelja Fatiha Akina, valja izdvojiti i "Ćeliju 211", koja je dobila čak osam nagrada Goya, potom i drugi španjolski film "I ja, također". Da i glumci amateri mogu puno postići, svjedoči izraelski film "Ajami", koji je nominiran za Oscara. Predstavit će se i naš redatelj Nenad Puhovski svojim filmom "Zajedno".

– Zbog recesije je program ove godine nešto manji, no ne i slabije kvalitete. Prema starom običaju, Festival donosi najbolje filmove Mediterana – kaže Alen Munitić, direktor Festivala. Da ne bi sve ostalo samo na projekcijama, pobrinut će se edukativni projekt "FilmInkubator", koji je uz Tonija Mijača pokrenula Nera Miočić.

– Taj projekt traje već četiri mjeseca, a u sklopu Festivala održat će se niz radionica i predavanja – objasnila je Nera.

Festival pomažu i Hrvatske željeznice posebnim popustima za posjetitelje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije