Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijave nadležnim tijelima

Razotkriven novi slučaj ilegalne skrbi: Sve su pokušali zataškati, upletena i sutkinja

Provjereno
Foto: Provjereno
1/5
30.01.2020.
u 11:20

Prema riječima stanara, u stanu je preminula jedna osoba, a za to su vrijeme tamo boravile još dvije

Nakon dojave da se u Čazmi nalazi stan u kojem ilegalno žive stare i nepokretne osobe, ekipa Provjerenog uputila se na teren i otkrila da je vlasnica obiteljskog doma iz Čazme nedavno kupila stan na drugom katu zgrade u središtu grada koji joj je prodala sutkinja Prekršajnog suda. Uz brigu o stanu, nova vlasnica preuzela je i skrb o sutkinjinu ocu koji je ostao u stanu.

Vlasnica i njezin sin uselili su još osoba u stan. Prema riječima stanara, u stanu je preminula jedna osoba, a za to su vrijeme tamo boravile još dvije.

''Taj je čovjek umro, da. Jedan od štićenika bio je unutra i onda je on zvao hitnu. Bio je prebačen preko kreveta. Nije ležao na krevetu, nego preko kreveta. Pelena mu je bila otkopčana, a u istoj sobi bilo je još dvoje štićenika, muško i žensko u bračnom krevetu'', kaže svjedokinja.

Riječi svjedoka da su u stanu bile starije osobe potvrdila je i snimka ekipe Provjerenog na kojoj se vidi da iz stana izlazi muškarac koji izvodi nepokretnu osobu u invalidskim kolicima. Starije osobe smještene su u stanu bez adekvatne brige iako plaćaju legalan dom na drugoj lokaciji.

Vlasnica stana negirala je optužbe, a situaciju ne želi komentirati ni bivša vlasnica, koja i dalje ima ključeve stana i koja ga koristi. Provjereno je o svemu obavijestilo Ministarstvo socijalne skrbi, policiju i sud na kojem spomenuta sutkinja radi.

Video: U požaru u staračkom domu smrtno stradalo šestero ljudi

Komentara 5

Avatar kokobil
kokobil
12:29 30.01.2020.

Provjereno obavijestilo ministarstvo.Prema planu inspekcijskog nadzora taj stan bi mogao biti pod nadzorom za desetak godina.A dotle tko živ tko mrtav.

Avatar OathBringer
OathBringer
11:54 30.01.2020.

Brigo moja pređi na drugoga...

ZO
Zooltan
11:53 30.01.2020.

Danas je briga o starcima najisplativiji biznis

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije