Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz minute u minutu

Renato Petek: Ovaj rezultat je loš i ispod očekivanja, u drugom krugu dat ću glas Tomaševiću

Izborni stožer kandidata za gradonačelnika Zagreba Joška Klisovića
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
16.05.2021.
u 19:28

Nakon 2 posto obrađenih glasova Joško Klisović ima 7,61 posto glasova građana Zagreba. Taj rezultat mogao bi izazvati velike promjene u SDP-u jer je i sam Peđa Grbin rekao da na sebe preuzima rizik ukoliko Klisović ne postigne dobre rezultate

U zagrebačkom SDP-ovom stožeru večeras atmosfera nije najbolja jer prema prvim anketama njihov kandidat za gradonačelnika Zagreba Joško Klisović osvojio je tek 6,14 posto glasova. Ni prvi službeni rezultati DIP-a, nakon 2 posto obrađenih glasova nisu puno popravili poziciju Joška Klisovića koji zasad ima 7,61 posto glasova građana Zagreba. Taj rezultat mogao bi izazvati velike promjene u SDP-u jer je i sam Peđa Grbin rekao da na sebe preuzima rizik ukoliko Klisović ne postigne dobre rezultate.

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

22:50 U stožeru SDP-a, u prilično čemernoj atmosferi, čeka se dolazak kandidata za graonačelnika Joška Klisovića i predsjednika stranke Peđe Grbina. Većina članova stranke koji su se odlučili istupiti u javnosti, iako smatra kako su postignuti rezultati stranke izuzetno loši, dijeli mišljenje kako je Tomislav Tomašević dobar izbor te hvali to što su se birači ipak odlučili za promjene umjesto za ustaljeno “glasanje za istu opciju”.

22:30 Što se tiče Zagreba i Splita pobijedile su stranke koje djeluju samo u ta dva grada, mi djelujemo na razini države - rekao je Arsen Bauk.

21:37 Nakon prvih službenih rezultata iz stožera SDP-a obratio se Renato Petek, Klisovićev kandidat za dogradonačelnika koji je rekao: Što se tiče Zagreba ja sam zadovoljan jer je više od 57 posto građana Zagreba izabralo one snage koje su upozoravale na sve loše u Zagrebu i koje su željele promjenu. Što se tiče mene osobno ovaj rezultat je loš i ispod očekivanja. Vidjet ćemo do kraja večeri kako će izgledati situacija u Skupštini. Ja ću u drugome krugu dati potporu Tomislavu Tomaševiću jer imamo iste ciljeve. A što se tiče koalcije, to će ovisiti o službenim rezultatima.

Foto: Luka Stanzl/PIXELL

21:28 U stožeru SDP-a nakon prvih službenih rezultata vlada loša atmosfera, čeka se dolazak Joška Klisovića i predsjednika stranke Peđe Grbina. Nema slavlja, veselja ni bogate trpeze.

20:28 Hajdaš Dončić: Možemo! se treba nama nuditi, mi smo druga politička stranka u Hrvatskoj. Imamo nekog novog partnera.

20:26 Na rezultat u Gradskoj skupštini osvrnuo se i Arsen Bauk koji je među prvima došao u stožer koji je rekao: SDP je u lokalne izbore ušao s 2 župana i 4 gradonačelnika, a nadam se da će izaći s većim ili barem istim rezultatom. Što se tiče Zagreba i Splita građani su željeli promijeniti vlast u kojoj participra HDZ, a ono što za nas nije dobro je da nismo bili predvodnici tih promjena nego tek dio tih promjena. Analize toga ćemo raditi nakon drugog kruga. Što se tiče Zagreba vidjet ćemo stanje u Skupštini i jesmo li potrebni za većinu ili ćemo na neki drugi način sudjelovati u radu parlamenta.

20:14 Prema izlaznoj anketi, SDP bi u Gradskoj skupštini Zagreba trebao osvojiti tek 4 mandata

19:37 Izlazne ankete prokomentirao je i SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić koji je rekao: Rijeka po našim očekivanjima, u Osijeku se još borimo za drugi krug, a u Zagrebu su birači prepozali Tomaševića kao lidera promjena to je dobro za hrvatsku sliku jer se mijenja model upravljanja Bandića i HDZ-a, a vjerujem da će naša lista za gradsku skupštinu imati bolji rezultat nego naš kandidat.

Foto: Jurica Galoć/PIXSELL

19:22 SDP-ova Biljana Borzan priznala je kako su iz stranke malo razočarani, no ipak vjeruju u pobjedu Rijeke. 

- Želja je da rezultat bude što bolji, no činjenica je da prema ovome što vidimo otprilike smo zadržali poziciju koju smo dosad držali. Kazali su nam kako je Rijeka klimava, no ipak ove ankete pokazuju kako to baš i nije tako, poprilično je sigurna pobjeda u drugom krugu. Ipak, ne trebamo se sad ponašati trijumfalno, nego treba pričekati još iduća dva tjedna i vidjeti što će biti, govori. 

- Prošli puta je bila velika koalicija s Ankom Mrak Taritaš pa ne možemo uspoređivati situaciju. Moramo reći kako je od 8 vijećnika 4 otišlo u stranku Milana Bandića. Očigledno je da su se birači opredijelili za Možemo!, nadodaje. 

U Osijeku prve izlazne ankete pokazuju kako je SDP-ov kandidat za gradonačelnika Goran Kušec treći na listi te je osvojio 16,62 posto glasova. 

- U Osijeku je malo neobična situacija, ali sve je moguće. Određene situacije koje su proizašle iz SDP-a baš i nisu išle na ruku kandidatima. Kada se karte pomiješaju, tko zna što će nas čekati jer su i prije ankete pokazivale pobjedu Bubala, no ipak je Vrkić uspio, kaže.   

 

Komentara 7

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
19:50 16.05.2021.

Ovi iz SDP-a su uistinu svi raspamećeni. Zarazio ih izgleda Milanović. Onaj Klisović se kesi od uha do uha na svoji 6%, klipan uopće ne shvaća što se događa.

AR
ares2020
20:53 16.05.2021.

SDP-ovcima bi, ako su imalo inteligentni, prvi potez trebao biti smjena nesposobnog i blijedog Grbina.

MA
MarasG
20:31 16.05.2021.

Upamtite ... milanovic je poceo ,bernardic nastavio a grbin ce dokrajciti sdp.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije