Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sućut od haaških optuženika, bivših "bezbednjaka"

Radoslav Lukić Lule pronađen mrtav u beogradskom parku Koštunjak

samoubojstvo potraga
Marko Mrkonjić / Pixsell
24.02.2010.
u 09:22

Utvrđeno je da je umirovljeni djelatnik Državne sigurnosti i nekadašnji pomoćnik Jovice Stanišića, kojemu se upravo sudi u Haagu zbog ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj, počinio samoubojstvo.

BEOGRAD - Crne kronike beogradskih medija pišu o starijem čovjeku koji je pronađen mrtav u parku Košutnjak u Beogradu, a kraj njega pištolj. Utvrđeno je da se radi o samoubojstvu, a muškarac je Radoslav Lukić Lule, umirovljeni djelatnik Državne sigurnosti i nekadašnji pomoćnik Jovice Stanišića kojemu se upravo sudi u Haagu zbog ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj, posebice istočnoj Slavoniji, gdje je njegova služba 1991. organizirala pobunu i paravojne postrojbe, ali i u BiH i na Kosovu.

Nije poznato zašto si je Lukić ispalio hitac u glavu iz pištolja marke škorpion iako je ostavio tri oproštajna pisma u kojima je "do detalja opisao zašto to radi" - sinu, supruzi i policiji, ali policija ne želi otkriti njihov sadržaj, navode beogradski mediji.

Pet dana nakon tragičnog događaja Lukićevi dojučerašnji suborci odali su mu posljednju počast. Uz tekst “Našem najboljem šefu, drugaru i saborcu”, posljednji pozdrav uputili su mu prijatelji iz službe, potpisani samo imenom ili nadimkom, među kojima su i Jovica Stanišić i Franko Simatović Frenki", piše beogradski tabloid Kurir.

Uz Stanišića, na optuženičkoj je klupi u Haagu i Simatović, Stanišićev pomoćnik kojega optužnica tereti za iste zločine kao i njegova šefa.

Komentara 16

PO
poirot
17:22 24.02.2010.

@rezonancija O pa onda su Srbi u velikoj zabludi.Mi mislili kada dođu turisti iz Srbije da im huligani razbijaju kola i da doživljavaju neprijatnosti,tipa natpisi na piceriji\"imamo komadić a ne parče\" i sl.

RE
rezonancija
17:53 24.02.2010.

poirot ovo je tipicna srpska-patka-laz...nevjerovatno kako oni izmisle glupost i lansiraju u orbitu...ali ovo nije turkmenistan vasa pradomovina....nelogicne lazi jednostavno ne prolaze...

OB
-obrisani-
10:06 24.02.2010.

Zamisli samo kakav bi to msakar bio da netko otvori lov na krivce!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije