Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slab odaziv

Prosvjed na Rivi: Ovo je poraz političkih stranaka i akademske zajednice

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/23
17.02.2018.
u 18:00

Prosvjed na Rivi organizirala je Građanska inicijativa "Vrijeme je da narod kaže dosta." I predstavnik inicijative Robert Pilipović kritizirao je slab odziv, posebice zamjerivši akademskoj zajednici i udrugama u Splitu

Na splitskoj Rivi održan je u subotu prosvjedni skup nezadovoljstva dosadašnjom sanacijom odlagališta Karepovac u organizaciji Građanske inicijative "Vrijeme je da narod kaže dosta", a okupljeni su rekli kako je sanacija netransparentna, no istodobno su izrazili nezadovoljstvo slabim odzivom na prosvjed.

"Pokrenuo sam održavanje ovog prosvjeda putem Facebooka gdje je bilo 7 tisuća posjetitelja, čini se da nas je danas ovdje na Rivi tisuću, a ja bih volio da nas je barem 15 tisuća", rekao je jedan od suorganizatora Veljko Popović, profesor na splitskoj Umjetničkoj akademiji.

Tumačeći slab odziv ustvrdio je kako je "ovo bila lijena subota", dodavši kako vjeruje da je i takav odziv dovoljan za promjene koje bi pridonijele zdravom Splitu i susjednim gradovima Solinu i Kaštelima na koje se povremeno širi neugodan smrad s Karepovca.

Vladajućima je poručio da hoće čisti zrak, čistu vodu i zdravi Split. Prosvjed na Rivi organizirala je Građanska inicijativa "Vrijeme je da narod kaže dosta." I predstavnik inicijative Robert Pilipović kritizirao je slab odziv, posebice zamjerivši akademskoj zajednici i udrugama u Splitu na, kako je ustvrdio, njihovoj šutnji u vezi s problemom sanacije Karepovca.

"Trebali su doći stručnjaci i predstavnici udruga i govoriti na ovom skupu, sve sam ih zvao ali nitko se nije odazvao i ta šutnja je problem jer nisu došli zbog politike nezamjeranja, a dobili smo nuklearnu bombu na rubu grada", riječi su Pilipovića.

 "Ova sanacija Karepovca je poraz svih političkih stranaka u Splitu i Hrvatskoj, ali i poraz akademske zajednice i svih udruga koje podilaze svima onima koji vode ovu državu i ovaj grad," dodao je.
 Računalni stručnjak Hrvoje Kalinić smatra da ne postoji dovoljno transparentnih informacija o sanacijskim radovima na odlagalištu Karepovac.

 "Nije nam želja da širimo paniku već da dobijemo više podatak o sanaciji", kazao je, dodavši da postoji inicijativa za osnivanje "eko stožera Splita" u koji bi bili uključeni svi koje brinu ekološki problem u gradu.

 Na prosvjedu su bili istaknuti transparenti s natpisima -"Prekršili ste naše ustavno pravo na čist zrak", "Split 500 posto više karcinoma. Zašto?", "Smrade hvala ti."

1/22

Komentara 21

DD
ddh
23:46 17.02.2018.

Komunisti i Kerum su godinama vodili Split. Karepovac su poceli zasipavati i zasipavali komunjare i to onda ovima nije smetalo. Ali danas kad jedna gradska gradjanska vlast zeli tu komunisticku tvornicu otrova sanirati, evo pobune protiv saniranja i sadasnje vlasti. Sto nam to pakazuje? Pokazuje nam, da ta t.zv. "Građanska inicijativa - Vrijeme je da narod kaže dosta" nije nista drugo, nego pobuna organizirana od Bauka (SDP), Mostovca i onih iz t.zv. "stranke pametno", a uz pomoc komunistickih medija, pogotovo onih sa Jutela (HRT). Da vecina Splicana nije normalna, trebalo bi za ove komunjarske udruge, za razne Bauke, Petrove i ostale iz tog tabora prekinuti sanaciju i pustiti ih da i dalje zive u tom smradu. I jos na taj smrad poslati i predstavnike medija, jer ti tamo i pripadaju.

DU
Deleted user
18:49 17.02.2018.

Prvo sanirati torcidu. Tamo smrdi do ne izdrzivosti.

Avatar nisam_robot
nisam_robot
10:18 18.02.2018.

Kada nitko vec ne prepoznaje njihov genij, na njihovom mjestu bih se iz protesta iselio u Irsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije