Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14. štrajk radnika

Radnici Dalmacijavina sutra će zauzeti pogon u Trajektnoj luci?

'pixsell-27.01.2010.-Split, Hrvatska - strajk u svim podruznicama Dalmacijavina povodom neisplacenih placa radnicima. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
19.06.2011.
u 15:45

Ne znamo naprosto što nam je činiti, kazao nam je poslijepodne Lukica Bucat, predsjednik Nezavisnog sindikata Dalmacijavina

Premda će sutra prijepodne Skupština Nezavisnog sindikata Dalmacijavina odlučiti što će poduzeti, jer je propao i posljednji natječaj za kupnju te tvrtke, najizvjesnije je da će radnici zauzeti pogon u splitskoj Trajektnoj luci. Splitski vinari pokrenuli su prije par dana 14. štrajk u zadnje dvije godine nezadovoljni stanjem i neisplatom četiri plaće. Nedavno su, temeljem obećanja ministra Petra Čobankovića da će plaće dobiti, preselili iz pogona u Trajektnoj u Sjevernu luku, ali ništa se nije promijenilo!

 - Predložit ću kolegama da se vratimo u Trajektnu luku, u pogon koji smo prepustili Lučkoj upravi uvjereni da će se privatizacija konačno završiti. Ne znamo naprosto što nam je činiti, kazao nam je poslijepodne Lukica Bucat, predsjednik Nezavisnog sindikata Dalmacijavina. Napominje da ovog puta 430 radnika neće prekinuti štrajk dok se problem ne riješi. Mišljenja je kako se namjerno pokušava unijeti razdor među zaposlenike i da je na djelu stara poslovica "zavadi, pa vladaj".

Povjerenstvo u Zagrebu, naglašava Bucat, odbilo je ponudu radnika Dalmacijavina za kupnju tvornice. Radnici su priželjkivali "Agrokor", ali Todorić na zadnji natječaj nije poslao ponudu za kupnju Dalmacijavina. Sami radnici otkupili su ponudbenu dokumentaciju, ali Povjerenstvo je nije prihvatilo uz obrazloženje da nedostaje bankarsko jamstvo.

- Molili smo da nam se da nekoliko dana da prikupimo sve potrebne dokumente. Nisu dopustili. Da je bio Kerum ili netko drugi u pitanju, njima bi dali, ogorčeno će Bucat. Dodaje da mu je čak rečeno da je ponuda radnik "smijurija", da su je poslali s predumišljajem da izazovu nered, da oni nemaju novca za kupnju tvrtke...

- Sve su se oni u Zagrebu prije dogovorili. Kad sam u petak bio u HFP-u nisu mi tražili ni osobnu iskaznicu ni bilo koji drugi dokument. A prije toga sam bio gotovo pedeset puta i uvijek su mi tražili osobne dokumente i svašta, tvrdi sindikalni čelnik.

Ključne riječi

Komentara 3

MO
mojzagi
18:57 19.06.2011.

kAKOVE TI SRAMOTE; NIJE MI SAMO JASNO TKO TO UNISTAVA TE NASE FIRME PA GDJE JE TA SVA DOKUMENTACIJA I MI BI U EU ????

TE
tepčin
14:15 20.06.2011.

Ako je tako, odmah kod Ćobankovića, jer ima lovu i neda! Sram ga može biti!

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
20:15 20.06.2011.

Stvar je već dugo odlučena da se Dalmacijavino proda Todoriću..samo se raznoraznim makinacijama mora još sniziti cijena!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije