Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSPODARSTVO Pet mjeseci nakon katastrofalnog požara slatinska tvrtka 'Bel-dren' ponovo na nogama

Radna mjesta sačuvana unatoč milijunskoj šteti

22.12.2008.
u 12:11

SLATINA - Kad je 5. srpnja ove godine, tijekom noći, iznenadni požar 'progutao' proizvodnu halu i skladište poduzeća 'Bel-dren' u Slatini mnogi su smatrali da će malom poduzeću, sa šezdesetak zaposlenih radnika, trebati puno vremena da ponovo stane na noge. Šteta na uništenim objektima, proizvodnim linijama, gotovim proizvodima i sirovinama procijenjena je na oko 6 milijuna kuna.

Imovina je bila osigurana kod jedne zagrebačke osiguravajuće kuće, pa će najveći dio nastale štete biti namiren iz osiguravajućih fondova. Vlasnici 'Bel-drena', obitelj Bočkaj, odmah je krenula u sanaciju šteta. Izgrađena je nova proizvodna hala u kojoj su ovih dana proradili i novi suvremeni strojevi.

- Druga je godina kako zajedno s talijanskim partnerom 'Florian Grou' proizvodimo drvene termo obloge za vanjsko oblaganje kućnih fasada, terasa, zidova, bazena i jahti i brodova. Cjelokupna proizvodnja namijenjena je izvozu. Unatoč šteti nismo prekidali proizvodnju niti, a pedesetak radnika je nastavilo raditi. Preostalih desetak radnika je na čekanju i nastavit će rad u veljači iduće godine kada planiramo pustiti u rad proizvodnu liniju piljenog furnira. Zbog krize i štete koju smo pretrpjeli u požaru, umjesto 20 milijuna kuna, vrijednost ovogodišnje proizvodnje bit će oko 18 milijuna, kaže direktor Mario Bočkaj potvrđujući da je u obnovu poduzeća do sada uloženo više od 3 milijuna kuna.

Uz pomoć i razumijevanje poslovnih partnera: Hrvatskih šuma, 'Unimonta' Slatina, 'Parking' Zagreb i 'Kumal' Sirač, te 'Raiffeisen banke' u Virovitici, Virovitičko-podravske županije i Grada Slatine 'Bel-dren' je opstao na stranom tržištu na koje u 2009. godini planira plasirati više od 60.000 kvadratnih metara termo podnih i termo zidnih podnih obloga.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije