Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Račan:

'Mislim da moj otac ne bi bio sretan kad bi pogledao Hrvatsku danas'

Ivan Račan
Foto: Screenshot
1/3
24.02.2020.
u 16:49

Kučan je izjavio kako ga je nazvao Račan i rekao mu da sporazum ne može ratificirati i da mu je Milanović kazao da ako to učini da će ga prozvati nacionalnim izdajnikom. Ivan Račan kaže da nikad nije to čuo od svog oca, ali i da mu to djeluje nerealno jer se Milanović u to vrijeme nije niti bavio Slovenijom.

Gostujući u studiju Večernjeg lista jedan od ključnih ljudi Milanovićeve kampanje Ivan Račan komentirao je i činjenicu da je prvi slovenski predsjednik Milan Kučan u intervjuu za Večernji list izjavio kako je upravo Milanović “minirao” sporazum Račan - Drnovšek.

Naime, Kučan je izjavio kako ga je nazvao Račan i rekao mu da sporazum ne može ratificirati i da mu je Milanović kazao da ako to učini da će ga prozvati nacionalnim izdajnikom. Ivan Račan kaže da nikad nije to čuo od svog oca, ali i da mu to djeluje nerealno jer se Milanović u to vrijeme kada se trebao ratificirati sporazum nije niti bavio Slovenijom u Ministarstvu vanjskih poslova već NATO-om.

 

– Više mi se čini realnim da se Kučan referira na nešto što se dogodilo puno kasnije kada je Milanović bio član Izvršnog odbora SDP-a i kada je mom ocu rekao da je dobro da se sporazum nije prošao jer bi ga građani razoprili, a nakon čega se događa i telefonski razgovor mog oca s Kučanom u kojem mu on govori da mu je upravo tako nešto rekao Milanović pa je Kučan možda pobrkao godine. Ali ne mogu znati – kaže Račan.

Obljetnica je rođenja vašeg oca, imao bi 76 godina da je živ. S odmakom vrmemena jer mu se u društvu dovoljno horira što je narpavio za Hrvatsku.

– Pitate sina o njegovom ocu. Ja tu nisam objektivan. Kad bi pogledao Hrvatsku danas mislim da ne bi bio sretan. Mogli smo u ovih 14 godina, otkako je umro puno više – kaže Račan.

Komentara 55

JB
josip.barisic512@gmail.com
18:02 24.02.2020.

Ivica Račan je izdajnik domovine i ti treba biti sastavni dio novije hrvatske povijesti. Oružje teritorijalne obrane, bez ispaljenog metka predao je "JNA" Isto oružje kupio je hrvatski narod vlastitim sredstvima. Na mjestu Račana mlađeg,ne bih baš bio previše ponosan na oca.

CR
croban1111
17:42 24.02.2020.

Gdje su nestali komentari? Da vas ne hakiraju?

Avatar Idler
Idler
17:02 24.02.2020.

"...dovoljno honorira...".....ja budem opet zločesti pa priupital kaj je on to napravil za HR ? Ono ustajanje dok se odlučivalo o samostalnosti il rasprodaja sveg kaj je vrijedilo uz masovno zaduživanje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije