Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEĆANJE

Putin upozorava na drugu Srebrenicu ako Kijev ne usvoji zakon o amnestiji

Vladimir Putin
Foto: pool/REUTERS/PIXSELL
10.12.2019.
u 18:56

Mnoga pitanja o budućnosti regije ostala su otvorena

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u utorak da bi stanovnici regija u istočnoj Ukrajini, koje su pod kontrolom separatista, mogli postati meta vladinih snaga ako se Kijevu zajamči potpuna kontrola na granici s Rusijom. 

Dan nakon prvog susreta s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem, Putin je podsjetio na masakr u Srebrenici 1995. tijekom rata u Bosni i Hercegovini. Rekao je da se stanovnicima Donjecka i Luhanska mora osigurati pomilovanje prije bilo kakve predaje.

"Zakon o amnestiji još nije usvojen, a ukrajinska strana nastavlja inzistirati: 'dajte nam priliku da naši vojnici zatvore granicu'. No, mogu zamisliti što bi se nakon toga dogodilo", rekao je Putin. 

"Dogodila bi se Srebrenica", rekao je Putin podsjetivši na masakr u kojem su bosanski Srbi ubili više od 8.000 Bošnjaka, u najgorem masovnom pokolju na europskom tlu još od Drugog svjetskog rata.

U sukobu u istočnoj Ukrajini, između pobunjenika koje podupire Moskva i ukrajinske vlade, ubijeno je više od 13.000 ljudi, a potaknuo je najsnažniju podjelu istoka i zapada još od Hladnog rata. 

Putin i Zelenskij dogovorili su u ponedjeljak u Parizu razmjenu preostalih zatvorenika, ali su ostala otvorena mnoga pitanja o budućnosti regije

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
19:15 10.12.2019.

Evo ti ga. Putin govori o Srebrenici,a Vucic nikad nije cuo da se to ustvari i dogodilo.

DU
Deleted user
00:18 11.12.2019.

A Vucic i njegov premijer Brnabic nikad nisu culi za taj genocid.

ZB
Zoki-Bijela
19:42 10.12.2019.

Pa Vucic je Srbin, za kaznu rodjen.. Razlika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije